1937-1950 Tatra T87
1937-1950 Tatra T87

1937-1950 Tatra T87


bVision Photography

De Tatra T87 is een auto die werd geproduceerd door de Tsjechische auto- en vrachtwagenfabriek Tatra. De T87 werd van 1937 tot 1950 gebouwd. De door Hans Ledwinka ontwikkelde auto word aangedreven door een 3 liter luchtgekoelde 6 cilinder V-motor gemaakt uit een speciale legering van magnesium en aluminium. De topsnelheid van de auto was ca 160 km/h. Het koetswerk met zijn drie koplampen voor en een grote vin op de rug vormde de eerste aerodynamische productieauto. Hans Ledwinka was een vriend van Ferdinand Porsche. Hij beschuldigde dezelater dat de Volkswagen kever gebaseerd was op zijn ideeën. Later werd door Volkswagen erkend dat de invloed van deze Tatra heeft meegespeeld in de ontwikkeling van de kever, er werd een afkoopsom aan Tatra betaald voor het schenden van deze patenten. Door de achterin geplaatste motor wordt het zicht naar achter behoorlijk beperkt. De motorkap is net zoals bij de kever voorzien van louvres voor de luchtkoeling.


bVision Photography

16 Comments

  1. Gaaf.. en dus eigenlijk kun je wel zeggen dat het grote succes van de kever dus eigenlijk gewoon geleend is. Grappig. Wel een auto die niet zou misstaan in een autopark. Ik vind hem wel mooi.

    Love As Always
    Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.