Benefit shop

In onze CAO staat een invoering van een zg benefit budget gepland. Een zeg maar nieuwerwets systeem om je salaris zelf te bepalen. Standaard heb je minimumloon en het wettelijk verlof. de rest gaat als budget de winkel in. Als je jong bent kunt je dat allemaal als salaris laten uitbetalen, en als je ouder wordt kun je daar meer verlof voor kopen. Wellicht een leuk en modern systeem, en de beschrijving wat kort door de bocht, maar niet iets waar je als oudere werknemer op zit te wachten. Voor mij mogen ze het zo laten als het is, voor die paar jaar dat ik nog moet komen. Maar goed, we moeten met onze tijd mee. het is hetzelfde als met internetbankieren. Iedereen weet niet beter meer. De tijd van ponskaarten, acceptgiro’s, eurocheques ligt achter ons, time flies. En wie weet nu nog van telegraaf, telex, faxen, we hebben toch e-mail. De tijd gaat zo snel dat we over enkele jaren waarschijnlijk ook dit allemaal vergeten zijn en met een chip in ons lichaam alles kunnen doen wat noodzakelijk is om te overleven en dat de overheid ten alle tijden kan zien waar zijn discipelen rondlopen, of ze niet te hard rijden, of op vakantie zijn. En met blonde Greet aan de macht gaat dit proces razend snel. En dan te bedenken dat ik voor vandaag geen inspiratie had… Ik dacht zelfs dat ik even hulp nodig had van de kaboutertjes uit Terstraten, bij Nuth


bVision Photography

22 Comments

 1. Inderdaad ‘time flies’ meer kan ik hier ook niet op zeggen , alleen dat ie soms een beetje te snel vliegt …
  Groetje,
  AmaZony

 2. En toch blijven paddestoelen bestaan, al gaat de rest verloren door de tijd. Op het landgoed staan ze ook weer.

 3. Ik denk dat je als bedrijf wat moet om de jongere mensen aan je te binden… Er is aardig wat concurrentie natuurlijk.
  Maar voor de oudere werknemer snap ik het ook wel weer.
  Ach er moet een tussenweg gezocht worden.

 4. Ik denk dat dat het is Frank 😉

 5. Sommige veranderingen gaan wel heel snel, of zou dat zo overkomen omdat we ouder worden?

 6. Ik vind die ‘moderne’ systemen ook allemaal niks. Ben blij dat ik daar geen last van heb op mijn werk.

 7. nou zeg je eigen salaris bepalen lijkt mij ook wel wat.
  tevens heb je helemaal gelijk,
  alles gaat veel te snel.

 8. Jaaaaa, ik wil ook zelf m’n salaris bepalen! 🙂

 9. Niks nieuws onder de zon. Alleen heeft het beestje een andere naam gekregen. Want twintig jaar terug heette dit in arbeidsvoorwaardenland het cafetaria-systeem. Werkte precies zo.

 10. Ik vind het dan weer raar dat oudere werknemers vrije dagen kunnen krijgen en de jongere niet.
  En als de jongere eindelijk oud genoeg zijn is dat allemaal afgeschaft, dat maakt het toch wel een beetje zuur.

  Internetbankieren is zo makkelijk, ik zou niet eens meer weten hoe ik dingen vroeger bestelde, dan moet ik daar eerst even weer op studeren.

 11. Zo is het maar net, heb het er al eens met mijn moeder over, dat het volgens mij na de cd’s ineens erg snel ging en daarvoor langzaam, maar zij zegt, nou…. je was nog kind maar ook toen veranderde er al heel veel en snel.

  Toen kwam ik erachter dat de postcode pas in de seventies is ingevoerd, net als de eerste volkstelling pas gebeurde toen ik er net was…. en de sofi nummers pas kwamen toen ik net ging werken ook, dingen waar ik niet eens bij stil stond.

  XXX

 12. als je de kabouterkes vindt
  stuur je ze even door???

 13. ja je hebt zo een logje vol gebabbeld ;)..Het veranderd allemaal steeds sneller, dat van die chip las ik laatst ook nog ergens.

 14. En toch is er nog steeds een fax nodig om een website bij de hostingprovider Strato over te dragen van de ene persoon op de andere …

 15. Hoe zou dat eigenlijk bij die kaboutertjes gaan, volgens mij gaan die helemaal niet met hun tijd mee 😉

 16. Ik ken inderdaad telex niet. 😡

  Het idee van een chip vind ik heel eng. Ik wil niet continu al mijn gegevens met me mee dragen, of in me dragen. Brr

 17. @ Redstar.. wij hebben nog fax op het werk hoor…. 😉

  Sommige dingen zijn wel een vooruitgang.. Maar sommige dingen kan ik ook wel missen al kiespijn.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Pas vroeg iemand nog aan me of ik het even kon faxen. Faxen? Alles gaat met de e-mail deze dagen..

 19. Ollie weet niet dat het daarom veel beter geworden is heden !Met al dat moderne gedoe ?

 20. De tijd gaat snel, zo ook alle ontwikkelingen.
  Succes vandaag weer om het allemaal bij te benen.

 21. Daar had ik het vanmorgen net met mijn dochter over! Alles veranderd zo snel. Wat ze ouderwets vond van mij, als in geen mobieltje, laptop, ipod, ipad etc… is straks voor haar neefjes en nichtjes (klein) al weer ouderwets…..

  Het veranderd allemaal zo snel!!

 22. En zo hebben de verenigingen van werknemers van het hoger personeel weer eens meer binnen gehaald voor hun leden dan bijvoorbeeld het CNV of de FNV.
  Zou je werkgever dit ook als adviesplichtig stuk aan de OR/COR van z.n onderneming hebben gestuurd?

Geef een reactie