1912 Gobron-Brillié

1912 Gobron-Brillié

bVision Photography

Het was even zoeken, maar een auto genoemd naar een van mijn vaste bezoekers kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Deze in 1912 gebouwde Gobron-Brillié 12 CV moet $325,000.00 opbrengen, niet niks maar zijn geld dubbel en dwars waard. het is een Frans automerk dat echt aan de weg timmerde. let maar eens op de dubbele achterwielen op de onderste foto. het was de eerste auto die over de 100 mph grens heen ging, de snelste auto in die tijd dus en had van allerlei snufjes, die veelal uit de maritieme wereld kwamen. In het Nederlands is bijna niets te vinden over dit merk. Maar als je op zoek gaat kijk dan eens bij de buren…

bVision Photography

18 Comments

  1. Dat is weer een bijzonder karretje. Aan de kleurstelling te zien lijkt hij te zijn gebouwd van restmaterialen …
    De tweede foto laat zich helaas niet vergroten.
    update: ik heb de link aangepast…

  2. Snufjes uit de maritieme wereld: ik vind dat je dat wel kunt zien, het koetsgedeelte heeft nogal wat weg van de vorm van een boot. Heel bijzonder.
    OT Door mijn haast maakte ik de laatste dagen nogal wat tikfoutjes is mij opgevallen. Mijn excuses hiervoor. Ik zal voortaan beter opletten.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: