Kaz Eliica

bVision Photography

Eliica staat voor electric lithium-ion accu Car, en is een grote personenauto, een beetje vergelijkbaar met de S-klasse van Mercedes Benz. Door een verdere verbetering van eerder ontwikkelde elektrische auto technieken, zijn de ontwerpers in staat geweest om een veilige luxe auto te creëren. Het eerste waar mensen naar vragen bij een lectrische auto is hoe hard gaat die en hoe ver kom ik er mee. Om kort te zijn, loeihard met 370 km uur en dat kan die drie uur volhouden… Hij accelereert van stilstand tot ongeveer 90 km/h bij een G-kracht van 0,68, met andere woorden 0,68 maal de versnelling van een vallend voorwerp. Eliica is ontwikkeld met de steun van 38 prive-bedrijven bij de Keio University. Om even in je achterhoofd te houden, hij trekt even snel op als een Porsche 911 turbo, maar gaat bij de schakelmomenten gewoon door. Of de auto ooit in productie gaat, wie weet…

bVision Photography

20 Comments

 1. Ziet er wel flitsend uit maar hou het prijstechnisch denk ik maar bij mijn eigen auto hahah

 2. Hij ziet er wel heel strak uit!

  zolang men blijft innoveren rijden we over een aantal jaar allemaal in elektrische auto’s.

 3. Apart model. Maar ik denk niet dat we ze snel op de weg zullen zien.

 4. Heel apart.. maar ik zou er wel een keer in willen rijden..

  Love As Always
  Di Mario

 5. Bijzonder…!
  Nu nog een weg vinden waar je zo hard mag rijden.
  Fijne zaterdag.

 6. Het is even wennen: de aanblik van 2 x 4 wielen onder je tuftuf maar het ziet er verder gelikt uit.

 7. Die wil ik wel hebben.

 8. Ik zou hem niet willen hebben want ik vind het model niet mooi…:)
  Bovendien zou het lastig zijn met file-parkeren denk ik, waar ik toch al geen ster in ben haha.

  Fijn weekend!

 9. Bij het zien van deze auto moest ik meteen denken aan Lady Penelopy van the Thunderbirds. 😉

 10. Flitsend, maar kost aardig wat aan banden als je er in deze periode winterbandjes omheen wilt laten leggen!

 11. Lijkt wel wat op de vroegere snoekebek.

 12. De makers hebben zich duidelijk laten inspireren door de snoek. Het is goed dat men vooruit blijft kijken naar de diverse mogelijkheden want binnen zo’n twee generaties is simpelweg de olie op. Bijvoorbeeld.

 13. Ik vind ‘m heel lelijk en zou ‘m zelf niet snel kopen mocht zoiets in productie gaan (en ik het geld zou hebben).

 14. ha ha,
  niks voor mij deze car……………..

 15. Hij ziet er wel erg futuristisch uit, en een boel banden.
  En ook veel te hard natuurlijk.
  Maar electrisch zal toch de toekomst zijn, dat wel.

 16. Wat een monster van een auto. Mooi vind ik hem niet, maar hij is wel ontzettend snel. Wie weet waar we over 50 jaar in rijden?

 17. Het kost je wel veel geld met banden wisselen.

 18. Wat al eerder gezegd is: ik dacht even dat het een nieuwe Citroën betrof, maar doet inderdaad ook aan auto’s uit the Thunderbirds denken. Wat bijzonder zeg!

 19. Ik zou eerst vragen quantacosté !
  Want daarover spreken ze niet! haha
  Gr.
  P-TER

Geef een reactie