Kaz Eliica
Kaz Eliica

Kaz Eliica

bVision Photography

Eliica staat voor electric lithium-ion accu Car, en is een grote personenauto, een beetje vergelijkbaar met de S-klasse van Mercedes Benz. Door een verdere verbetering van eerder ontwikkelde elektrische auto technieken, zijn de ontwerpers in staat geweest om een veilige luxe auto te creëren. Het eerste waar mensen naar vragen bij een lectrische auto is hoe hard gaat die en hoe ver kom ik er mee. Om kort te zijn, loeihard met 370 km uur en dat kan die drie uur volhouden… Hij accelereert van stilstand tot ongeveer 90 km/h bij een G-kracht van 0,68, met andere woorden 0,68 maal de versnelling van een vallend voorwerp. Eliica is ontwikkeld met de steun van 38 prive-bedrijven bij de Keio University. Om even in je achterhoofd te houden, hij trekt even snel op als een Porsche 911 turbo, maar gaat bij de schakelmomenten gewoon door. Of de auto ooit in productie gaat, wie weet…

bVision Photography

20 Comments

  1. Laurent

    Wat al eerder gezegd is: ik dacht even dat het een nieuwe Citroën betrof, maar doet inderdaad ook aan auto’s uit the Thunderbirds denken. Wat bijzonder zeg!

  2. De makers hebben zich duidelijk laten inspireren door de snoek. Het is goed dat men vooruit blijft kijken naar de diverse mogelijkheden want binnen zo’n twee generaties is simpelweg de olie op. Bijvoorbeeld.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: