Terug uit Indonesië – door Frank (van IkFotograag.nl)
Terug uit Indonesië – door Frank (van IkFotograag.nl)

Terug uit Indonesië – door Frank (van IkFotograag.nl)

De reis door Indonesië; Java en Bali, was geweldig! Zo’n mooie landschappen, met overal vriendelijke mensen. Het aantal keren dat ze naar ons stond te zwaaien is ontelbaar. We waren zelfs een bezienswaardigheid. Regelmatig zag je een mobieltje omhoog gaan en werd er zo een foto van ons gemaakt. Ook in Indonesië loopt een groot deel van de jeugd met een GSM rond. Wel zijn de tarieven daar een stuk lager dan hier. Moet ook wel, want zoveel verdienen ze daar nou ook weer niet. Blijf ik wel met de vraag zitten, waar ze die GSM van betalen. Niettemin het is een prachtig land, waar behoudens in de steden, op het platteland de tijd, op veel plaatsen, 50 jaar is stil blijven staan. Drie weken zijn we er geweest, soms lange dagen in de bus en een dag zelfs met de trein dwars door Java. Je ziet onderweg zoveel dat je niet eens meer weet waar je eerst moet kijken. Drie weken nasi goreng, witte rijst, ikan bakar, saté ajam, kentang goreng en in Bali ook saté babi, zowat de hele menukaart van de afhaalchinees kwam voorbij. En wat hebben we gisterenavond genoten van de spruitjes, aardappelen met jus, het gebakken varkenslapje en de appelmoes erbij. Hieronder een paar foto’s gemaakt tijdens de dag  in de trein. (aanklikken voor een grotere versie)


Landschap in Java gezien vanuit de trein


Landschap in Java gezien vanuit de trein

23 Comments

 1. Fijn dat alles goed verlopen én meegevallen is. Tja de ganse menukaart van de afhaalchinees mogen ze me ook wel voorschotelen (niet op één dag welteverstaan lol), maar kan me best voorstellen dat je maar wat blij bent wanneer je terug de vertrouwde nederlandse kost kan eten. Mijn eerste stop na terugkomst van vakantie is steeds aan een Belgisch frituur ! Mmmm
  Groetje,
  AmaZony

 2. Dat zal ongetwijfeld een indrukwekkende reis zijn geweest. Deze eerste foto’s zijn in elk geval al zeer de moeite waard.
  Succes met het uitzoeken en evt. bewerken van alle foto’s, want je zult er vast veel hebben gemaakt …

 3. Wow…dat lijkt me schitterend om te mogen meemaken, zo’n reis.
  Die gsm zullen ze wel kunnen betalen omdat de kosten daarvan natuurlijk ook lager liggen dan hier. Althans dat is in het land waar mijn schoondochter vandaan komt ook zo. Maar dan nog blijft het natuurlijk een luxe-artikel, alhoewel dat in NL voor de meeste mensen nog steeds ook zo is. 😉

  Mooie foto’s!!!!

 4. Dat moet inderdaad een prachtige reis geweest zijn. En iedere dag van die heerlijke gerechten eten….., maar ik kan me goed voorstellen dat de Hollandse pot je ook weer prima smaakt.

 5. Mijn roots liggen daar, Bataviastad, daar is mijn oma geboren, en in Rangoon mijn vader, maar dat zal wat moeilijker worden, natuurlijk heb ik dit al heel lang op mijn verlanglijstje staan, om ooit daar te zijn en te vertoeven, de foto’s zijn prachtig!

  Welcome home!

  XXX

 6. Gelukkig hebben ze de mogelijkheid om ook een mobieltje te hebben. De mensen aan de andere kant van de wereld hebben tenslotte de zelfde rechten als ons. Van het eten had ik daar wel genoten zeg.

 7. Fijn dat je zo genoten hebt van deze reis.
  Op vakantie gaan is altijd leuk, maar daarna thuiskomen ook.
  Weer lekker de hollandse pot, niks mis mee.
  Succes weer en een goede start.
  Maar vooral lekker nagenieten van alles.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.