Wie momenteel langs de autoweg van Geleen naar Heerlen rijdt krijgt af en toe een snufje appelstroop mee. Helemaal gratis. Het is topdrukte in de stroopfabriek van Canisius. Peren, appels, suikerbieten, je kunt het er nu allemaal vinden in wel hele hoge stapels. In Nederland zijn nog twee stroopfabrieken aktief. Canisius is daarvan met voorsprong de grootste en produceert jaarlijks ruim 3 miljoen kilo stroop. En dat in miljoenen bekers, blikken en potten die hun weg vinden naar Nederlandse klanten, maar ook naar het buitenland. Natuurlijk kunt u op de site van Canisius alles te weten komen over stroop en zelfs een compleet kookboek met stroop downloaden. Eigenlijk zou ik daar best wel eens willen gaan kijken en er een reportage over maken, alleen al einzelgänger ben je daar niet welkom…
ik wil best mee naar een stroopfabriek hoor!
Pottenkijkers willen ze lang niet overal hebben.
En waar dat wel is zie je alleen wat zij willen dat je ziet.
Ik ben geen grootgebruiker van stroop. Ik eet het alleen op pannekoeken, en dat eet ik zelden.
Je moet al die apple maar eens schillen. Dan heb je er behoorlijk veel werk aan.
Die foto is wel gaaf met al die appels!
Indrukwekkend ziet die berg appels eruit!
Op stroop zelf ben ik dan niet zo dol..
Jammer dat je daar niet naar binnen mag.
wel leuk dat ie bij jou in de buurt staat,
maar zo jammer dat je niet naar binnen mag………………………
wel lekker en erg gezond
Stroopwafels, die lust ik best!
Mmmm heel lekker ook ! Haha lijkt net alsof ik de laatste tijd over niks anders dan eten kan praten (ref mijn atalanta-de afhaalchinees en nu appelsiroop lol) . Knappe foto trouwens van die berg appelen ! (lijkt wel ’n ballenbad)
Groetje,
AmaZony
Een beetje stroop om de mond smeren dan mag je misschien wel binnen kijken.
Oh, lekker. Appelstroop. Toch maar weer eens kopen.
Ze mogen wel doorwerken daar, want een deel van die appels heeft z’n beste tijd al gehad zo te zien. 🙂
Vroeger aten wij weleens stroopjesvet. Het vet van uitgebakken spekjes, ietepietsie zout en stroop door elkaar husselen, laten opstijven en dat op de boterham smeren. Hardstikke ongezond natuurlijk, maar lékker!
Vandaar dat mijn Dinnetje er zo gek op is, die komt van orgine uit limboland.
Love As Always
Di Mario
Dat is vast interessant om een rondleiding te krijgen. Ik ben ooit in de suikerfabriek geweest, dat was ook enorm boeiend.
Ik krijg opeens heel erg zin in pannenkoeken met stroop.
In Beek zat er vroeger ook een, Sicof. Die lag een beetje merkwaardig midden in een woonwijk (die er later wel omheen gebouwd zal zijn). In militaire dienst hadden ze stroop van die fabriek.
Ja, ik dacht ook al ‘wat is het klein’, al die appels kunnen niet eens naar binnen 🙂
Een heel bescheiden fabriekje eigenlijk, als je weet dat daar de appelstroop voor heel nederland wordt geproduceerd. Maar als je graag wilt zien hoe het stroopstoken in zijn werk gaat dan zou ik eens contact opnemen met de kleine ambachtelijke stroopstoker in Eckelrade (vandewal). Grote kans dat je daar als einzelgänger wel welkom bent, en dan kun je meteen een emmertje meenemen van hun heerlijke stroop, want zij maken dus echt de allerallerlekkerste appelstroop die er bestaat.
http://www.vaneigenerf.nl/onzeboeren/35/Vandewall.html
En met een groep ben je wel welkom? Dan zou dat een optie zijn, mijn opa werkte bij de CSM suikerfabriek van halfweg en ja ooit heb ik daar een family tour gehad, alleen met familie leden en met mijn opa als de leider van de tour, echt super was dat! Vlak voor ze sloot trouwens…
Ja, de campagnes zijn weer in volle gang, ik lees de suikerbieten maar voor de stroop dus ook 😀
XXX
Appelstroop is ook nog eens heel erg lekker. Vroeger heb ik dat toch best vaak op brood gegeten.
Lekker hoor…!!!
Fijne dag vandaag.
Bij ons is “sirope de Liège” enorm populair !
Is dus ook Limburgs trots, want er is (en ik ken ) geen betere>