Canisius – de stroopfabriek
Canisius – de stroopfabriek

Canisius – de stroopfabriek

bVision Photography

Wie momenteel langs de autoweg van Geleen naar Heerlen rijdt krijgt af en toe een snufje appelstroop mee. Helemaal gratis. Het is topdrukte in de stroopfabriek van Canisius. Peren, appels, suikerbieten, je kunt het er nu allemaal vinden in wel hele hoge stapels. In Nederland zijn nog twee stroopfabrieken aktief. Canisius is daarvan met voorsprong de grootste en produceert jaarlijks ruim 3 miljoen kilo stroop. En dat in miljoenen bekers, blikken en potten die hun weg vinden naar Nederlandse klanten, maar ook naar het buitenland. Natuurlijk kunt u op de site van Canisius alles te weten komen over stroop en zelfs een compleet kookboek met stroop downloaden. Eigenlijk zou ik daar best wel eens willen gaan kijken en er een reportage over maken, alleen al einzelgänger ben je daar niet welkom…

bVision Photography

23 reacties

 1. Mmmm heel lekker ook ! Haha lijkt net alsof ik de laatste tijd over niks anders dan eten kan praten (ref mijn atalanta-de afhaalchinees en nu appelsiroop lol) . Knappe foto trouwens van die berg appelen ! (lijkt wel ’n ballenbad)
  Groetje,
  AmaZony

 2. Een heel bescheiden fabriekje eigenlijk, als je weet dat daar de appelstroop voor heel nederland wordt geproduceerd. Maar als je graag wilt zien hoe het stroopstoken in zijn werk gaat dan zou ik eens contact opnemen met de kleine ambachtelijke stroopstoker in Eckelrade (vandewal). Grote kans dat je daar als einzelgänger wel welkom bent, en dan kun je meteen een emmertje meenemen van hun heerlijke stroop, want zij maken dus echt de allerallerlekkerste appelstroop die er bestaat.
  http://www.vaneigenerf.nl/onzeboeren/35/Vandewall.html

 3. En met een groep ben je wel welkom? Dan zou dat een optie zijn, mijn opa werkte bij de CSM suikerfabriek van halfweg en ja ooit heb ik daar een family tour gehad, alleen met familie leden en met mijn opa als de leider van de tour, echt super was dat! Vlak voor ze sloot trouwens…

  Ja, de campagnes zijn weer in volle gang, ik lees de suikerbieten maar voor de stroop dus ook 😀

  XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.