Wolfhagen
Wolfhagen

Wolfhagen

bVision Photography

In de serie bijzondere borden vandaag deze uit het gehucht Wolfhagen bij Schinnen. Wolfhagen was berucht in de tijd van de bokkenrijders. u ziet het bord en u kunt zich een beeld vormen van dit gehucht. Ik wandel de laatste tijd weer eens wat meer en dat levert af en toe een leuk plaatje op…
Rond de 17e eeuw werden in Wolfhagen de eerste Bokkenrijdersbendes opgericht. Door armoede gedreven bundelden mensen van allerlei allooi hun krachten en formeerden groepen die vooral middels brandbrieven de gevestigde orde onder druk probeerden te zetten. De bendeleider van die eerste bokkenrijdersbende was Geerling Daniëls, die destijds in Wolfhagen woonde. Omdat de gevestigde orde de Bokkenrijders als criminelen bestempelde, werden velen van hen nadat ze gevangen waren genomen vastgezet in de kerkers van Kasteel Terborgh en na veroordeling terechtgesteld (opgehangen) in het nabijgelegen Danikerbos.

bVision Photography

24 Comments

  1. Dat is toch zo’n grote kever he ? En volgens mij zelfs een beschermd insekt in ned/belg, misschien vandaar dit bord, of is het gewoon om te verwittigen niet te schrikken wanneer er eentje tegen je autoruit vliegt ?
    Interessant, had ik hier nog nooit gezien..
    Groetje,
    AmaZony

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.