In het water gevallen
In het water gevallen

In het water gevallen

bVision Photography

Het weekend hier in Limburg is een beetje in het water gevallen. Op zaterdagmorgen leek het in Maastricht of de wolken naar beneden waren gekomen. Er viel op dat moment zoveel water over Limburg heen dat de straten spontaan beken werden en alle lager gelegen gedeelten vol liepen met water. De foto’s van de diverse knelpunten haalden het nieuws. Gisteren werd het vooral spannend in Itteren en Borgharen. Door het wassende water steeg de stand van de maas gestaag. Daar waar normaal een groot gat zit stond het water nu tot aan de weg. In Itteren liepen de weilanden al vol en aan de andere kant van het dorp verzamelde zich ook reeds het water en daar stond de plaatselijke Kermis met de voeten in het water en werd met man en macht gewerkt om alles af te breken voordat het echt niet meer ging. De kasteelvijver in Elsloo zag er schitterend uit. Een beetje veel groter geworden, maar dat mag de pret niet drukken, het waterschap had in ieder geval armen en benen te kort. In Schinnen werden de laatste kelders droog gemaakt. Ofwel het is herfstig hier in het uiterste zuiden van het land. Voor mij was het een nat tochtje, al is dat niet op iedere foto te zien. Ik wens u allen een plezierige maandag. [nggallery id=13]

26 Comments

 1. Water ? Zwijg me ervan … is hier een regelrechte ramp in Belgie. Zwaarste overstroming vd laatste 50 jaar… Zelf hebben we nog geluk gehad en zijn we gespaard gebleven van de ellende, maar ik vrees nu al voor de dag dat t terug gaat regenen….
  Groetje,
  AmaZony

 2. Die foto’s komen heel herkenbaar over. Een aantal maanden geleden kocht ik op een rommelmarkt een fotoboek over de watersnoodrampen in de laatste decennia (in Limburg). De foto’s lijken toch wel sterk op wat je hier laat zien (complimtent) :).

 3. Mooie en interessante foto’s. Wij zaten gelukkig voor het weekend hoog en droog in Rijswijk en hebben geen last gehad van het weer. Ik hoorde dat woensdag de maas hier in de buurt op zijn hoogste stand komt en dan wil ik wel even gaan kijken op de dijk. šŸ™‚

 4. Tjonge, het was erg in Limburg zeg. Lastig voor op de weg, helemaal lastig als het je huis binnenkomt.
  OT: volgens mij was het wel een macro hoor: 1 op 1, of groter. Volgens mij is hij groter. Hij is ook met de macrostand gemaakt.

 5. Tjeempie wat een water… Allang blij dat het bij jullie nog net niet zo erg is als in BelgiĆ« maar nat is het zeker zeg! Het sopt wel iets als ik achter door het gras loop maar het is echt een wereld aan verschil zeg…

 6. Man man, wat een water …
  Terwijl er bij jullie zo’n 70mm viel, bleef het hier beperkt tot 17 mm. Veel groter kunnen de verschillen weer niet zijn in ons kleine landje. Je hebt er een mooie waterige serie van gemaakt.

 7. Ik zag het idd op het nieuws ergens nog net even van het weekend, tjee, sterkte voor al die mensen die met onder gelopen huizen en kelders zitten in elk geval.

  En toch blijft het ook prachtig om te zien, hoe de natuur zich weer laat gelden dat ze sterker is dan de mens…

  XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.