Gratis en voor niks – door Frank (van IkFotograag.nl)

Op mijn zwerftochten over Wereld Wijde Web of wel het internet kom ik zo af en toe wat leuks tegen. En vanzelfsprekend dat ik het hier deel. Zo kwam ik bij een van mijn omzwervingen op de research site van Microsoft uit. Ze timmeren er flink aan de weg, en ze zijn er druk met het bedenken van van alles wat we wellicht binnenkort nodig hebben, alleen weten we dat nu nog niet.

Zo zijn ze ook bezig met een programma om panoramafoto’s aan elkaar te plakken. Zo’n programma wat een aantal foto’s die overlappend zijn genomen aan elkaar plakt. Er zijn veel camera’s die dat ingebouwd hebben, maar ook veel hebben dat niet. Ik heb met ICE (Image Composit Editor), zo heet het, wat gespeeld en het resultaat ziet er gewoon prachtig uit. Nou zijn er meer van dit soort programma’s te krijgen, maar behalve met Photoshop, is dit het eerste programma wat ook mijn raw bestanden van mijn camera rechtstreeks verwerkt. Het is snel, intuïtief en verwerkt ineens zo honderdtallen foto’s tegelijk. Dat laatste heb ik alleen op een demofilmpje gezien, zelf heb ik panorama’s van maar maximaal een 40 foto’s. Het programma verkeerd nog in een beta-stadium maar is zo goed functionerend dat het eigenlijk gewoon af is. Je hoef je foto’s op de harde schijf maar bij elkaar te zoeken en met “drag and drop” slepen en loslaten in het grijze venster te brengen. MS-ICE is gratis en voor niks te downloaden bij Research Labs Microsoft. Ben je geïnteresseerd, dan veel plezier ermee.


ICE

16 Comments

 1. Heb eigenlijk nog nooit met dergelijk programma gewerkt, maar heb t toch maar gedownload, je weet maar nooit … tijdens de koude winteravonden.. misschien n leuke bezigheid dit eens uit te proberen.. Thanks !
  Groetje,
  AmaZony

 2. Ik ga zometeen ook eens even kijken klinkt erg mooi.

 3. ziet er goed uit zeg,
  maar ik heb fotoshop en en dat werk goed voor mij

 4. Tnx for the tip. Zal het even bekijken.

 5. Ik ben zeker geintereseerd, omdat ik graag weet wat er allemaal te vinden is.
  Nodig heb ik het eigenlijk totoaal niet.
  Dus ik zal er geen gebruik van maken.

 6. Ik heb hem meteen maar geïnstalleerd.

 7. Ik ga het toch een proberen met wat oude foto’s waar ik in photoshop panorama’s mee heb gemaakt.

 8. Dat ziet er goed uit.
  Omdat ik nooit te beroerd ben om een gratis programma te proberen, heb ik het gedownload. Dank voor de tip!

 9. Gaaf zeg! Nu even zoeken naar een versie voor Linux…;-)

 10. Leuk! Ik ga het vast eens proberen.

 11. Jammer dat ik net overgegaan ben naar een Mac, maar voor mijn laptop is dit zeker een aanwinst… ik ga het snel installeren… THANKS!

 12. Ik heb hem opgeslagen, ik ga er eens naar kijken. Dank je wel.

  Love As alwyas
  Di Mario

 13. Wie weet binnenkort eens mee spelen, maar dat zeg ik al tijden, sinds ik weer meer socialize en mijn dochter de deur uit is, lijkt het of ik toch minder tijd over hou om dit soort dingen te doen, maar misschien wil ik ook wel niet 😉

  Leuk de tip in elk geval!

  XXX

 14. Het is idd een erg goed programma wat nog niet eens af is ja. MS heeft veel goede software, waarvan een groot deel gratis is

 15. Fijn dat jij het nu vertelt.
  Fijne woensdag.

 16. Dank je voor de tip!

Geef een reactie