Gratis en voor niks – door Frank (van IkFotograag.nl)
Gratis en voor niks – door Frank (van IkFotograag.nl)

Gratis en voor niks – door Frank (van IkFotograag.nl)

Op mijn zwerftochten over Wereld Wijde Web of wel het internet kom ik zo af en toe wat leuks tegen. En vanzelfsprekend dat ik het hier deel. Zo kwam ik bij een van mijn omzwervingen op de research site van Microsoft uit. Ze timmeren er flink aan de weg, en ze zijn er druk met het bedenken van van alles wat we wellicht binnenkort nodig hebben, alleen weten we dat nu nog niet.

Zo zijn ze ook bezig met een programma om panoramafoto’s aan elkaar te plakken. Zo’n programma wat een aantal foto’s die overlappend zijn genomen aan elkaar plakt. Er zijn veel camera’s die dat ingebouwd hebben, maar ook veel hebben dat niet. Ik heb met ICE (Image Composit Editor), zo heet het, wat gespeeld en het resultaat ziet er gewoon prachtig uit. Nou zijn er meer van dit soort programma’s te krijgen, maar behalve met Photoshop, is dit het eerste programma wat ook mijn raw bestanden van mijn camera rechtstreeks verwerkt. Het is snel, intuïtief en verwerkt ineens zo honderdtallen foto’s tegelijk. Dat laatste heb ik alleen op een demofilmpje gezien, zelf heb ik panorama’s van maar maximaal een 40 foto’s. Het programma verkeerd nog in een beta-stadium maar is zo goed functionerend dat het eigenlijk gewoon af is. Je hoef je foto’s op de harde schijf maar bij elkaar te zoeken en met “drag and drop” slepen en loslaten in het grijze venster te brengen. MS-ICE is gratis en voor niks te downloaden bij Research Labs Microsoft. Ben je geïnteresseerd, dan veel plezier ermee.


ICE

16 Comments

  1. Heb eigenlijk nog nooit met dergelijk programma gewerkt, maar heb t toch maar gedownload, je weet maar nooit … tijdens de koude winteravonden.. misschien n leuke bezigheid dit eens uit te proberen.. Thanks !
    Groetje,
    AmaZony

  2. Wie weet binnenkort eens mee spelen, maar dat zeg ik al tijden, sinds ik weer meer socialize en mijn dochter de deur uit is, lijkt het of ik toch minder tijd over hou om dit soort dingen te doen, maar misschien wil ik ook wel niet 😉

    Leuk de tip in elk geval!

    XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.