World Press Photo
World Press Photo

World Press Photo

bVision Photography

Gisteren was ik in de bibliotheek van Maastricht, waar momenteel de foto’s te zien zijn van de persmuskieten van deze aarde. En het spijt me voor deze heren, maar mij boeien ze niet. Ik vind ze gewoon niet mooi. Gelukkig hoeft dat ook niet, want persfoto’s hebben een ander doel. Die moeten de krant halen, moeten actueel zijn en het liefst schokkend. Ik zie het liefst mooie foto’s. Een foto moet cultuur uitstralen, moet je aan de muur kunnen hangen en bewonderen, niet met afschuw naar kijken. 100 meter verder dan de bibliotheek, langst de muur bij de voormalige bordenhal van de Societe Ceramique vind je de kunst gewoon aan de muur. Die kopieer ik dan en maak er mijn eigen kunst van, voor aan de muur, of gewoon voor in mijn fotoalbum. Deze deel ik op mijn blog, dan kan iedereen daar van genieten.

bVision Photography

20 Comments

  1. Tja heb die foto’s ook bekeken (niet allemaal maar toch..) en zoals elk jaar zitten er weer gruwelijke beelden tussen maar anderzijds ook heel knappe beelden. De bedoeling achter de foto’s is heel anders he. Ieder z’n vak. Soms is het ook hun bedoeling om de ‘kijker’ te shockeren, hun ogen te openen voor het leed, of de onmacht… Maar zo’n foto hoort natuurlijk niet thuis aan de muur in je woonkamer.
    Ik hou ’t toch maar wijselijk bij m’n paddestoeltjes hoor !
    Groetje,
    AmaZony

  2. Nieuwsfoto’s zijn niet per definitie gruwelijk, af en toe staan er schitterende foto’s in de krant. Sommige fotografen produceren als ze een goede dag hebben echte kunst die je bekijkt en wéér bekijkt, ik knip ook wel eens iets uit omdat ik geraakt wordt door een foto. (die komt dan op mijn expositiepaneel te hangen, het prikbord in de wc ;-)).De wp-foto’s van dit jaar heb ik niet gezien.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.