Renault vrachtwagens 1900-1930
Renault vrachtwagens 1900-1930

Renault vrachtwagens 1900-1930

bVision Photography

Frank liet hier vorige week al een paar foto’s zien van een Renault vrachtwagen uit de ik dacht vijftiger jaren, Maar Renault timmert uiteraard al veel langer aan de weg. Vanaf 1906 werden de eerste vrachtwagens gemaakt. En dat varieerde van omgebouwde personenwagen tot vrachtwagens, landbouwwerktuigen, bussen en militair materieel. Een ding hadden ze allemaal gemeen, dat was die rare snuit. Het geheim van Renault zat daarin, weliswaar het verkeerde geheim, want na die periode vind je dat niet meer terug. Alle andere auto’s met radiateur plaatste die op de koelste plaats, voorin de auto, zodat alle koele lucht meteen de radiator bereikte, echter Renault had daar een ander idee over en plaatste de radiator achter de motor, en had zodoende de ruimte om die gekke snuit te maken. In de jaren dertig kwam Renault tot inkeer en werden bijna alle auto’s uitgerust met de radiator aan de voorzijde. Let op dat bijna, want er bleven uitzonderingen…
Foto Boven: Renault RY1 1930 (o.v)
Foto onder: Renault OS1 1926 (o.v)

bVision Photography

15 Comments

  1. Dat is toch wel leuk he, al die ontwikkeling.
    En gek genoeg deden en doen alle merken elkaar na, ook voor de veiligheid natuurlijk.
    De volgende stap is die van het milieu, en dat is al ingezet door het zuinig doen.

  2. Grappige autootjes met die houten opbouw.
    Met de toename van de capaciteit van de auto’s zal de koeling belangrijker zijn geworden, lijkt me, en dan heeft een meer directe koeling toch de voorkeur.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.