(inter)Nationale drukte in een toeristendorpje
(inter)Nationale drukte in een toeristendorpje

(inter)Nationale drukte in een toeristendorpje

bVision Photography

In het weekend passeerden we vanuit Maastricht ons toeristenstadje Valkenburg. Daar vind je in het weekend heel Nederland, Duitsland en België geloof ik terug met deze dagen. Halverwege de Cauberg stonden we als stil, en ik hoefde er alleen maar doorheen. Met bussen, treinen, de auto ik weet niet met wat nog meer ze er gekomen zijn, maar het was er compleet zwart van de mensen in het centrum. Voor de gemeente grot, onder aan de Cauberg, waar je wat kerstspullen in de kerstmarkt kunt kopen, stond alles muurvast. En bij de fluwelengrot was het al niet anders. Er kon geen mens meer in of uit, en geloof me, je moet voor alles betalen. Mijn vrouw A. en o.g. snappen niet wat mensen er aan vinden om massaal naar een dorp, want meer is Valkenburg niet, te komen om daar in de rij te gaan staan. Als je daar in Landal Kasteeldomein De Cauberg zit kan ik dat nog begrijpen dat je daar eens even wil gaan kijken. Maar busladingen die vertrekken naar de kerstmarkt, te zot voor woorden, die gasten gaan alleen maar voetje voor voetje langs alle kramen en als ze er weer buiten zijn vertrekt de bus terug weer naar huis.

bVision Photography

20 Comments

  1. Nee dankje, niets voor mij, laat mij dan maar thuis in het landelijke Puurs. Ook hier zijn kerstmarkten, weliswaar kleinschaliger maar vooral veel minder druk, te voet bereikbaar, gemoedelijker én gezelliger !

  2. Grappig. Vanavond had ik het nog met zoon en schoondochter erover om ernaar toe te gaan maar ik geloof niet dat het wat voor mij is, als het zo ontstellend druk is. Maastricht lijkt ons ook mooi.
    Is dat wat? 😀

    Groetjes..kwam weer eens even langsgehobbeld 😉

  3. Ik woon er dus een paar kilometer vandaan. Aan mij is Valkenburg niet meer besteed, hoogstens op een doordeweekse dag ergens in November. Dan wil het in de stilte best nog wel van een verpletterende schoonheid zijn en ben ik er wel graag te vinden.

  4. Ik snap sowieso die kerst-manie niet. Is er niet ook zo’n katholiek bedevaart ietsie in Limburg waar jan en alleman heen gaat met kerst? Meen me te herinneren dat opa daar iets over vertelde dat ze daar ieder jaar heen gingen vroeger.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.