(inter)Nationale drukte in een toeristendorpje

bVision Photography

In het weekend passeerden we vanuit Maastricht ons toeristenstadje Valkenburg. Daar vind je in het weekend heel Nederland, Duitsland en België geloof ik terug met deze dagen. Halverwege de Cauberg stonden we als stil, en ik hoefde er alleen maar doorheen. Met bussen, treinen, de auto ik weet niet met wat nog meer ze er gekomen zijn, maar het was er compleet zwart van de mensen in het centrum. Voor de gemeente grot, onder aan de Cauberg, waar je wat kerstspullen in de kerstmarkt kunt kopen, stond alles muurvast. En bij de fluwelengrot was het al niet anders. Er kon geen mens meer in of uit, en geloof me, je moet voor alles betalen. Mijn vrouw A. en o.g. snappen niet wat mensen er aan vinden om massaal naar een dorp, want meer is Valkenburg niet, te komen om daar in de rij te gaan staan. Als je daar in Landal Kasteeldomein De Cauberg zit kan ik dat nog begrijpen dat je daar eens even wil gaan kijken. Maar busladingen die vertrekken naar de kerstmarkt, te zot voor woorden, die gasten gaan alleen maar voetje voor voetje langs alle kramen en als ze er weer buiten zijn vertrekt de bus terug weer naar huis.

bVision Photography

20 Comments

 1. Nee dankje, niets voor mij, laat mij dan maar thuis in het landelijke Puurs. Ook hier zijn kerstmarkten, weliswaar kleinschaliger maar vooral veel minder druk, te voet bereikbaar, gemoedelijker én gezelliger !

 2. Grappig. Vanavond had ik het nog met zoon en schoondochter erover om ernaar toe te gaan maar ik geloof niet dat het wat voor mij is, als het zo ontstellend druk is. Maastricht lijkt ons ook mooi.
  Is dat wat? 😀

  Groetjes..kwam weer eens even langsgehobbeld 😉

 3. Ik ga iets hoger met de kerstdagen.

 4. Ik woon er dus een paar kilometer vandaan. Aan mij is Valkenburg niet meer besteed, hoogstens op een doordeweekse dag ergens in November. Dan wil het in de stilte best nog wel van een verpletterende schoonheid zijn en ben ik er wel graag te vinden.

 5. ha ha mij niet gezien hoor……………….

 6. Ik moet er inderdaad niet aan denken 🙂

 7. Doe mij de rust van de polder maar. 🙂

 8. Blijkbaar hoort dat er toch echt gewoon bij…
  Ik vind toch wel dat jullie maar eens moeten gaan kijken of het nou echt zo speciaal is, hihi. 😉

 9. Haha en ik dacht er nog over om misschien eens een bezoek te brengen aan de kerstmarkt in de grotten, toch maar niet dus 😉

 10. Mij ook niet gezien zo’n massadrukte.

 11. En veel van die mensen hebben toch een leuke dag gehad, want volgend jaar komen ze weer. Van mij mogen ze, als ik maar niet hoef….

 12. Valkenburg is erg leuk, maar van hoeft het niet zo druk. En kerstmarkten zijn helemaal niet mijn ding. Druk of niet. 🙂

 13. Inderdaad vreemd , bij ons zijn er ook plaatsen waar iedereen wil zijn ! Met de drukte erbij genomen!

 14. Te koud, te nat en te ver weg, dus ik was er niet

 15. Ik snap sowieso die kerst-manie niet. Is er niet ook zo’n katholiek bedevaart ietsie in Limburg waar jan en alleman heen gaat met kerst? Meen me te herinneren dat opa daar iets over vertelde dat ze daar ieder jaar heen gingen vroeger.

 16. Toch erg wat er de laatste 20 jaar met kerstmis aan de hand is.

 17. Heel Nederland min één, want ik was er niet.
  Ook helemaal niets voor mij zo’n geschuivel langs die kramen.
  Fijne maandag.

 18. Hmm ja, dat klinkt ook niet als mijn favo dagje uit.

 19. ja, ik snap het ook niet, zo druk is niet meer leuk.
  Maar als je er in zit valt het wellicht mee.

Geef een reactie