HIV

HIV staat hier voor “Han Iech Verjessen”, ofwel ben ik vergeten in het Kerkraadse dialect. Dat overkwam mij deze week twee keer, waarschijnlijk doordat er een deadline gehaald moest worden, en niet eens door mij. Mijn hulp was alleen maar ingeroepen om haar te ondersteunen. Eerst kom ik op het werk en heb ik geen telefoon, geen badge, en kon dus niet binnen… en de dag erop had ik netjes mijn badge, mijn telefoon, maar was ik vergeten een jas aan te doen en daar zat mijn beurs in, dat kan bij mij makkelijk, want de auto staat binnenshuis en op het werk hoef ik maar een tiental meters te overbruggen. Gisteren liep de deadline af en nu is de druk een beetje van de ketel, dus zal ik vandaag eens mijn uiterste best doen om alles mee te nemen wat ik nodig heb, anders krijg ik geen visje vanmiddag. Oh ja, en mijn reserve batterij zit in mijn jas. Maar waar waren mijn boterhammen ook alweer… Dat krijg je allemaal als je hersens ergens anders mee bezig zijn. Nu weet ik meteen hoe dat voelt over een paar jaar, als vergeetachtigheid structureel wordt. Onderstaande foto heb ik vorige week op het werk gemaakt, deze mannekes onder druk vond ik wel passen bij het verhaal.

bVision Photography

20 Comments

 1. Hahaha, erg goed gezien, die ‘mannetjes’!

 2. Mag ik de volgende keer aansluiten bij deze foto???
  Vriendelijke groet uit WIT Amsterdam-ZuidOost

 3. als je over zoveel jaar ook nog zulke mooie foto’s maakt die spreken, dan mag je van mij best vergeetachtig zijn hoor.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Ja, als er iets anders is dan anders kan het fout gaan.
  Ik heb zelf altijd dat ik een vast ritueel onderga, zo kijk ik wel eens na of mijn banaan ook mee is, en die is altijd mee, ook al herinner ik me het niet eens dat ik het gepakt heb!

 5. Daar hoort een liedje bij: Under pressure, bedenk wel dat er een verschil is met jou en de mannetjes. Die blijven staan kijken als jij jezelf gaat voorbij lopen. Maak ook maar een pas op de plaats.

 6. Dat plaatje past er zeker bij. Goed gevonden.

 7. ja dat gebeurt de beste wel eens,
  wees blij dat het eenmalig is….
  mijn zager waar ik het laatst over had 52 jaar en alzheimer, erg triest.
  nou je hebt het goed dit weekend met al die sneeuw,
  hier is het echt heel erg
  fijn weekend

 8. Ik had wel eens willen zien hoe een echt mens, zoals jij er een bent, er uit ziet als hij onder druk staat. Volgende keer?

 9. Gelukkig zijn een aantal belangrijke zaken en handelingen bij dusdanig vast ingesleten, dat ik ze eigenlijk niet kan vergeten. Voor andere zaken werk ik noodgedwongen steeds meer met briefjes, want behalve het vorderen der jaren heeft ook MS geen al te beste invloed op de werking van het geheugen.
  Je mannetjes onder druk zijn een mooie illustratie voor de druk die jou af en toe parten speelt.
  Maak er een mooi weekend van, Sjoerd, even die druk weg laten vloeien.

 10. ik dacht eerst aan een scene uit een aflevering van Dr Who of de power rangers.
  Leuke foto.

 11. Ach, we vergeten allemaal wel eens wat. Vooral wanneer je veel aan je hoofd hebt. Ik vind de foto van de mannetjes under pressure wel leuk.

 12. Het zijn net robots 🙂 Ik heb dat ook regelmatig, als ik veel aan mijn hoofd heb, dat ik bijvoorbeeld naar de keuken loop (want daar moest ik hoognodig iets doen) en me daar aangekomen dan afvraag wat ik er ging doen. Heel vervelend.

 13. Bij mijn toenmalige werkgever, PolyGram, was het vergeten van een beurs niet zo erg hoor. Eten kon je toch wel krijgen, op de pof wel te verstaan.

 14. hahahaha wat helpt?

  Even diep ademhalen, bewust stoppen en dan pas eer verder gaan, dat noemen ze hergroeperen ofzoiets 😉

  XXX

 15. Heb zelf al jaaaren structureel last van mijn geheugen en probeer naar de voordelen te kijken: zo kan ik een paar weken nadat ik dat heb gedaan weer een film kijken en ervan genieten alsof ik’m nog nooit eerder gezien heb. Boeken (en vrouwen) idem dito! 😉

 16. Krijgen wij dat ook als we zo oud zijn? 😉
   

 17. Jouw taak voor vandaag: BRAINTRAINER op de Nintendo!

 18. Ja en het vergeten komt nog erger zegt men ! Ollie heeft een patent op vergeten! Omdat hij met veel dingen tegelijk bezig is en mannen kunnen zoals Redstar zegt niet!

 19. Daar komt bij dat wij mannen niet te veel dingen te gelijk kunnen onthouden. hehehe en je bent al over de 50 toch 😛

 20. Ja, dat kan de beste overkomen.
  We hebben weer een witte wereld, Sjoerd.
  Maar hoe dan ook een fijne vrijdag en op naar een heerlijk weekend.
  Een smakelijk visje vandaag.

Geef een reactie