Een roestige zondag (13)

Een roestige zondag (13)

Op deze roestige zondag neem ik u mee naar Maastricht. Sinds het najaar van 2006 zetelt boekhandel selexyz dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht. Tweehonderd jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie, en ze deed sindsdien vele jaren dienst als onder meer slangenhuis, fietsenstalling en carnavalstempel. Architectenbureau Merkx + Girod ontwierp het bijzondere interieur van selexyz dominicanen. U ziet hier de bijzondere toegangsdeuren, helaas voor de wachtenden, gesloten

bVision Photography

26 Comments

  1. Maastricht is een werkelijk een prachtige stad! Er zijn inderdaad veel dingen te bezichtigen zoals de kerk of ook de vele schilderachtige straatjes. Bovendien, als je verslaafd bent aan winkels, wordt je uitgebreid verwend in deze prachtige stad!

  2. Ik vond het met carnaval altijd een heel fijne plek om even bij te komen, op te warmen en wat te eten, en dan weer hup naar buiten. Maar als boekwinkel is de dominicaner ook vast heel geslaagd.

  3. Die deuren vind ik nou niet echt aantrekkelijk. Toch zou ik er nog wel eens door willen lopen, want Annemarie heeft eens laten zien hoe mooi het er daarachter uitziet.
    Jou kennende zal het met de lay-out van je weblog wel weer goed komen. Succes daarmee.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: