Zomaar een gedachte
Zomaar een gedachte

Zomaar een gedachte

bVision Photography

Zomaar, een woord dat ik oppikte op een van de blogs die ik lees, en het woord ging niet meer uit mijn gedachte. Zomaar…
Zo bedacht ik me zomaar dat vroeger de vrouw des huizes netjes thuis op de kinderen paste. Zorgde dat ’s avonds het eten klaar stond, de wasjes had gedraaid. En niet te vergeten dat het huis blitse blank was, Meister Proper schoon. Of als je niet beter weet, Spic en Span schoon.
Zo bedacht ik me ook zomaar dat nu bijna iedereen met twee man moet werken om onszelf van allerlei gadgets te voorzien, met een iPhone te moeten rondlopen, een E-reader te hebben, een kamerbrede led televisie om aan de muur te hangen, liefst een BMW of een Mercedes willen.
Zo bedacht ik me ook zomaar dat wij armer zijn nu we met twee man moeten werken. En om te compenseren dat we thuis daarna te hard werken komen er een wasmachine, een droger, een stoomreiniger, een bladblazer, elektrische grasmaaiers en ga zomaar door.
Mij hoort u niet klagen, zonder al die zomaar’s had ik geen werk. Wij maken stroom voor al die apparaten, en dat komt zomaar uit de muur…
Met dank aan Leibele die zomaar op zijn blog schreef.

bVision Photography

21 Comments

 1. inderdaad ! Alles is tegenwoordig ‘zomaar’, vanzelfsprekend… we beseffen de waarde er niet van… Zelf ben ik een basic-type, hoef niet noodzakelijk de allernieuwste snufjes en ben er ook niet jaloers op, …
  Gr, AmaZony

 2. Ik bepaal zelf of ik iets nodig heb en wanneer en laat me daarbij niet van de wijs brengen door reclamemakers. Zo was ik nog met de hand af, ik vind dat weinig werk en ik doe zo nog wat aan lichaamsbeweging. Een mobieltje zag ik nooit zitten en ik ben er nog steeds niet aan begonnen. Geldt ook voor een automobieltje. De iPad of eReader zal ik dus net zo min uit de winkel halen. Het grappige is dat de mensen, waarbij de hebberigheid door de reclames tot een maximum is aangewakkerd, het meeste dokken voor hun nieuwe speeltjes. Weten ze zich een half jaar in te houden, dan kunnen ze hetzelfde ding voor de halve prijs aanschaffen. Het lijkt dus erg op een verslaving, waarbij sommigen meer verslaafd zijn dan anderen.

  Al met al heb ik er dus weinig last van. Ik hield dan ook moeiteloos teveel geld over en ben maar gestopt met werken.

 3. Zomaar een woord kan zomaar veel inspiratie geven. Zo dacht ik tijdens het lezen van je stukje opeens zomaar aan pommetje blauw. Ik dacht ook zomaar aan al die tijd die je moet hebben om eventueel aan gadgets te besteden. Alleen het lezen van de gebruiksaanwijzingen al en dan al die dingen leren die je ermee kunt doen. en zo vergeet je zomaar naar buiten te kijken.

 4. En toch vind ik al die luxe gadgets zomaar leuk om te hebben. Ik heb wel geen grasmaaier, maar ik heb ook geen gras. Ik heb ook geen bladblazer, die paar bladeren op stoep veeg ik zo nog wel bij elkaar. Maar sinds ik van de week gezien heb dat je er ook je stoep sneeuwvrij mee kunt maken ……….

   

  1. Leuk voor de buren… Weer zo’n ongelooflijke herrie maker. Hier gaan we de sneeuw gewoon met de schuiver, de bezem en zout te lijf. Het levert vaak zelfs een praatje op met de buren. (In plaats van ergernis vanwege het constante lawaai).

   Groetjes,

   Gerry

 5. Bij Ollie blijven de gadgets beperkt , juist wat hij of het gezin nodig heeft ! Vooral huishoudelijke toestellen !
  Niet ver van Ollie is er een wassalon , als het donker is komen de “dure” wagens met hun was om niet gezien te zijn ! Liever een minder poepchieke wagen en een wasmachine in huis!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.