Droom
Droom

Droom

Ik was net bezig met het controleren van mijn twitter berichten toen de volgende melding kwam: Firefox kan de server op www.twitter.com niet vinden. Hè wat raar. De server zal er wel uit liggen dacht ik nog. Maar even op Facebook kijken, gelukkig, die deed het nog, dacht ik. Een gedeelte zat waarschijnlijk nog in de cache. Niet treuren, mijn website doet het tenminste nog. Na enkele minuten was ook die uit de lucht. Zeker mijn provider eruit. Tsjonge, daar ging mijn computer ook al op blauw. Na een kwartiertje stilte zette ik de TV maar eens aan, ook niets. Een radio heb ik niet dus dat was ook geen optie. Alhoewel, wel in de auto natuurlijk. Ik snelde naar buiten om eens te luisteren of er iets aan de hand was en trof daar enkele buren aan. Ze waren ook alles kwijt, geen radio, geen TV, geen internet, de computers deden het ook daar niet meer. En net toen ik naar binnen wilde gaan kwam er een zendamateur aan die een beetje sip naar de grond keek. Hij had nog wel even contact gehad met enkele collega’s, maar zijn computergestuurde zender had het toen ook begeven. Hij vertelde dat de hele wereld getroffen was door een agressieve worm die zowel servers, pc’s, switches en andere randapparatuur aantastte. Zelfs moderne tanks met computerbesturing vielen uit. Het werd stil in de wereld. Het werd kerstavond en de hele wereld stond op zijn kop, nee, was zelfs in paniek. Dat kan toch niet, wat moeten we zonder ons internet, het merendeel van de bevolking van deze aarde leed aan ontwenningsverschijnselen.Plotseling schrok ik wakker en schoot overeind. Ik was met een borrel achter de PC in slaap gevallen en in de koptelefoon speelde “So this is Christmas” van John Lennon.
P.S. Gedurende de beide kerstdagen is dit log gesloten en ben ik in diepe meditatie. Maandag is weer een dag PATM…
P.S. 2 Doe allemaal voorzichtig op de weg. Er zijn momenteel twee soorten automobilisten, de ene met, de andere zonder winterbanden. Let een beetje op elkaar, dan komt alles goed.

bVision Photography

24 Comments

 1. Prachtige droom, van mij maggie best n weekje werkelijkheid worden, ns kijken wat er dan allemaal uit mn handen komt 🙂 (En wat ik (echt) mis! :-)) Hele goede, fijne, gezellige dagen gewenst!

 2. Hoe laag zijn wij eigenlijk gezonken als je in paniek raakt als de pc het niet meer doet, ja oké voor documenten enzo, maar internet, het is maar een middel om contact te maken, daarom heb ik van hen die mij dierbaar zijn altijd nog telefoon nummers 😉

  Of adressen waar ik heen kan gaan 😀 Al is het lopend!

  Hele fijne dagen Sjoerd!

  XXX

 3. frank-103

  Vanaf Eindhoven richting Maastricht is de A2 onbegaanbaar, heel limburg dus ingesneeuwd met 40 centimeter sneeuw (plaatselijk). Wat had je eigenlijk anders willen doen dan mediteren, sneeuwkettingen kopen in Aachen?

 4. Doet me denken aan een lied van Keane, trouwens…

  Koos verkneuterd zich nu over de beelden van de webcam die in Sittard op de markt hangt. Voor ons onvoorstelbaar hoe het er bij jullie uit moet zien. Het ziet er hier eerder naar uit dat het gaat regenen… Grijs & triest, niks lekker om er op uit te trekken!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.