Een roestige zondag (18) – door Frank (van IkFotograag.nl)


[singlepic id=100 h=300]

Prikkeldraad (in vaktaal: puntdraad) is een dubbele, in elkaar gedraaide metalen draad voorzien van twee korte in elkaar gedraaide spiralen metaaldraad met elk twee scherpe punten, die elke ± 10 cm om de dubbele draad zijn gedraaid. Prikkeldraad biedt een snelle en goedkope methode om een gebied af te zetten zodat wild of vee niet kan passeren.(wikipedia)

18 Comments

 1. Ik hou het toch maar gewoon op prikkeldraad, als ik zeg pas op voor het puntdraad zu;llen ze mij vast niet snappen.

 2. Dit lijkt mij absoluut niet in de haak.

 3. Ik ben geen persoon van puntdraad. Het is mij te gevaarlijk.

 4. Nu weten we precies hoe het zit met prikkeldraad.

 5. Hopelijk is het roestig nog net zo effectief! 😉
  groetjes,
  Elmar

 6. Prikkeldraad is, zeker als het roestig is, eigenlijk altijd wel fotogeniek.
  Met wat rijp wordt het vaak nog mooier.

 7. Mooie omschrijving van prikkeldraad.

 8. En wie er overheen wil, of tussendoor, kan zich bezeren door middel van een gemene prik, of meerdere prikken zelfs!

 9. Er onderdoor kruipen had altijd iets spannends, net zo om er overheen te stappen. In dat opzicht prefereer ik de “stonewalls” die je in het Noorden van Engeland, in Wales en Schotland ziet. De stenen zijn niet meB}t cement aan en op elkaar vastgezet maar gewoon door een speciale manier van stapelen. Omwaaien doet het niet, roesten ook al niet.

 10. Het haar op mijn hoofd omschrijf ik ook steeds als prikkeldraad.
  prikken doet het in ieder gaval, om over mijn stoppelbaard maar te zwijgen dames.

 11. apart plaatje,
  zeker heel roestig……….

 12. Prikkeldraad vind ik op de een of andere manier altijd wel mooi, het heeft iets.

 13. Het woord prikkeldraad wordt in onze streek veel gebruikt , net als nu ! Koffie met prikkeldraad ! (koffie met cognac erin!

 14. Dat zit er al een tijdje 😉

 15. Pijnlijke herinneringen uit mijn jeugd, hoe vaak ik me daar als spelend kind niet aan open heb gehaald, met veel vriendinnetjes van boerderijen diverse malen gebeurd.

 16. Het mag dan goedkoop zijn, vooral ook effectief.
  Zelfs voor mensen.
  Fijne zondag.

 17. En wat dacht je van mensen.. of vallen die ook onder wild?

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie