Kunst

Eigenlijk ben ik meer een kiekjesfotograaf die af en toe tussen zijn foto’s een waar kunstwerkje aantreft en dat dan publiceert op het web. Ik hoor dan mensen roepen over compositie en kijken en je handen gebruiken. Het zal wel, ik maak foto’s en kijk thuis of ze mooi zijn. Dat gaat steeds beter geef ik toe, maar ik mis toch dat fijne, wat de duitsers het Fingerspitzegefühl noemen. Voor mij is dat het verschil tussen een kunstenaar en een hobbyist. Zoals ook op de (niet door mij) hieronder gemaakte foto van een eigenlijk heel eenvoudig kunstwerk. Iemand die gezien heeft dat een paar overhangende struiken het decor vormen voor een kunstwerk, en dat vervolgens ook nog maakt. Hier heb ik respect voor. De man of vrouw zal er geen cent aan verdienen, maar een beetje roem hier op het web is hem of haar gegund…

bVision Photography

22 Comments

 1. Heel erg origineel en dus wat mij betreft een kunstwerk dat zo ingelijst mag worden en opgehangen.

 2. Nie mis Sjoerd ; Nie mis!

 3. Een waar kunstwerk…!!
  Fijne woensdag.

 4. De inspiratie alleen al is roemwaardig vind ik.

 5. Hai Sjoerd!

  zo een foto… geweldig gevonden…
  Ik maak net als jij gewoon heel veel foto’s en thuis zie ik wel.

  Dit is er echt eentje voor mijn Straatschrijfsel-site!

  groet van Marlou

  .

 6. Weblogwaardig!

  Hee, dat vindt jouw site een te korte reactie! Dat lijkt op een vorm van discriminatie. Hachelijk hoor!

 7. Zo’n fotograaf ben ik ook, het is altijd weer een verrassing. Over deze is duidelijk nagedacht, mooi!

 8. Zelf ben ik graag lui en doe zelden aan nabewerking. Het staat er leuk op of niet. En inderdaad: wie goed om zich heen kijkt kan overal kunst zien. En dat kijken en zien is een kunst op zich. Dat doe je dus goed…;-)

 9. Iedereen moet fotograferen zoals hij/zij zelf graag wil.

 10. Creatief omgaan met de omgeving!

 11. portret in de klimop is prachtig, heel wat anders dan de stompzinnige graffiti waarmee steedssmeer muren worden volgekliederd.

 12. Een verrijking voor het straatbeeld. Heel mooi!
  De fotografie is voor mij niet meer en niet minder dan een fijne hobby, die me in beweging houdt.

 13. Prachtige muurcreatie!

  Je verplicht er ook de struikhouder mee de struik regelmatig bij te knippen. 🙂

 14. Zoiets kan ik ook erg waarderen. Ik heb dat inzicht totaal niet en vind het altijd geweldig knap als mensen het wel hebben, en ook gebruiken. 😀

 15. Je hebt gelijk dit is een plaatje……..
  🙂

 16. ja, ik vind het wel mooi.
  En zo hoort het ook met kunst, je vindt iets mooi of niet, en dat is het dan ook.

 17. je moet er maar opkomen zoiets te maken.

 18. Ik maak ook maar gewoon kiekjes hoor.
  het valt alleen wel op dat je steeds meer gaat kijken en vooral zien als je al wat langer bezig bent.

 19. Kiekje of niet, zeker de moeite waard om bekeken te worden.

 20. Bijna 3D. En vast eng in donker.

 21. Heel mooi gezien en gedaan, maar wat als die planten gaan groeien ? Kapper in de buurt ?

 22. Nice find, well captured

Geef een reactie