Een zonnig brugje
Een zonnig brugje

Een zonnig brugje

bVision Photography

Als je dan toch een brug moet gaan bouwen van Bagnera naar Scilla in Italië, Waarom dan niet verder kijken dan je neus lang is. Want waarom daar geen groene boulevard aan koppelen, waar je rustig kunt wandelen en je inkopen kunt doen, of een paar zonnepanelen op de weg leggen die lekker alle warmte in zich opnemen, of een paar windmolens ontwerpen met een rendement van een heel dorp. Net omdat bruggen meestal hoog zijn en over tochtige ravijnen moeten, lijkt dat eigenlijk voor de hand liggend. Dit waren de gedachten van een trio van de Italiaanse ontwerpers, Francesco Colarossi, Giovanna Saracino en Luisa Saracino. Rest de vraag waarom dit niet overal waar we dit soort bruggen tegenkomen, is toegepast. Vandaag dus geen auto’s, maar een groen ontwerp waar auto’s ook gebruik van mogen maken. Ik mag dat wel, dit soort initiatieven. Chapeau…

bVision Photography

15 Comments

  1. Het plan won een tweede plaats in een ontwerpwedstrijd begreep ik, maar het is nog niet uitgevoerd, de vraag is of het ooit zal gebeuren. Dit is eigenlijk een megakunstwerk waar Christo een puntje aan kan zuigen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.