Geluid
Geluid

Geluid

bVision Photography

Het kan tegenwoordig niet gek genoeg gaan als we praten over gadgets. Of het nu een iPad, een iPhone, mediacenters, HD-TV gaat dat maakt niet uit, Maar waar is de radio gebleven. In auto’s vindt je ze nog wel, maar ik heb het idee dat de radio in zijn verschijningsvorm aan het verdwijnen is en plaats maakt voor iPads, podcasts, en internet radio via de PC of mediaspelers. Gaat naast de bandrecorder, de cassetterecorder, de videorecorder nu ook de radio het veld ruimen. Of is dit een idee wat alleen maar in mijn hoofd leeft. Waar zijn al die radio’s naartoe en die mooie buizenversterkers. Neem nou de bovenstaande Philips radio uit 1953, uiterst modern in die tijd, nu hopeloos achterhaald. Of onderstaande bandrecorder uit 1953 een revox (Philips Oostenrijk), inclusief buizenversterker. Yes 1953 was een mooi jaar, mijn geboorte jaar, en ho,ho,ho, ik ben pas in mei jarig hoor…
radio:foto: http://www.johansoldradios.se
bandrecorder: foto http://www.soundtapewereld.nl

bVision Photography

Oh ja, nog 20 dagen, en dan….

24 Comments

 1. D vader van mijn moeder was èèn der eersten die zich bezig hield met de radio distributie. Je kent het wel van de vormalige PTT. Zo,n kastje met een luidspreker en een aan de muur bevestigde kanalen-schakelaar.

  Ik luister praktisch alleen nog maar internet radio, via m,n Onkyo (aangesloten op m,n router)

 2. Bij mij is de TV eerder gesneuveld dan de radio. TV kijken doe ik via m’n ADSL-lijn op mijn Compaq-laptop. Werkt prima, kan zelf bepalen waar ik wanneer naar kijk en heb geen last van reclames. De kabel is dus de deur uit.

  Een radio heb ik nog wel, een wereldontvanger uit 1980. Meestal luister ik ’s nachts nog even op de middengolf naar de BBC-WS. Hun montone gezeur sust me prima in slaap en soms hoor je nog eens wat anders.

  Ik heb nog een bandrecorder en pickup. Ga er van uit dat beide vastlopen als ik ze na 10 jaar weer eens aansluit. Hoeft ook allemaal niet. Alle muziek is veel sneller via Youtube te starten.

  Een paar jaar terug logde ik over zo’n katteoog.

 3. Ik heb nog twee van die radio’s die dus mnooit, nooit dit huis uitgaan, zo lang ik er in woon. Mag ik misschien ook mijn museumpje hebben, blijf ik tegen iedereen volhouden die de kostbaarheid er niet van inziet.

 4. Ik heb nog zo`n ding staan, volgens mij uit de jaren 70, of 60, maar eigenlijk weet ik het niet.
  Ik heb eens geteld, en ik heb tien radio`s, onder andere een kleintje dat ik altijd meeneem naar mijn werk.

 5. je hebt wel gelijk dat het allemaal verdwijnt,
  het valt mij ook op.
  wij luisteren gelukkig nog wel naar de radio op onze B&O waar we 15 jaar voor gespaard hebben maar dan heb je ook wat

 6. aargh

  Voorlopig blijft die radio nog wel even in ere, al was het maar in de auto. En over 20 dagen? einde meteorologische winter, hoezee. Je voelt de lente al naderen.

 7. Mara luistert tegenwoordig (de laatste 10 jaar) niet veel radio meer. Ik doe dat nog steeds met verve. Alleen zoek ik nu de stations op via het internet als ik op m’n MacBook Pro werk. Met wifi is het signaal overal te beluisteren. In mijn werkkamer staat nog een Sony stereo receiver met 4 boxen, een echte cd speler en een mini-disc speler (je kent die nog?). Voor in het vliegtuig en in de trein hebben we allebei een iPod en als het even kan wil ik wel de tweede generatie iPad. De huidige heeft wat beperkingen.
  Vorige week nog de Week van de Jaren 60 op Radio 5 beluisterd. In stereo via de kabel en niet via 747 AM middengolf kwaliteit. Het is nauwelijks voor te stellen dat we in de jaren 60 en zeventig t/m 31 augustus Veronica en Noordzee via de middengolf beluisterd hebben. Je wist in die tijd gewoon niet beter. Oja Radio in de auto is vanwege de verkeersinformatie. Meer ook niet.
  Ik ga stoppen Sjoerd want dit is een onderwerp waar ik eindeloos over kan praten.
  Tot slot hele mooie foto’s heb je bij deze log gebruikt. Bijzonder nostalgisch.
  Groetjes
  Albert

 8. Hai Sjoerd,

  mooi, die oude modellen…
  Thuis hadden we er eentje van bakeliet. Met zo’n groen oogje,
  waaraan je kon zien of je op de juiste zender was.

  Vroeger keken we naar de radio!

  Groet van Marlou

  .

 9. Geweldig. 😀
  Bij mijn ouders staat altijd de radio aan. Maar wel via de kabel.
  Hier thuis luister ik ook vaak radio, maar ik moet dat via de digitale televisie doen. Niet dat dat veel uitmaakt. 😀

 10. Toch heb ik nog een echte radio hoor, niet zo’n mooie oude als hier op het plaatje, maar toch.
  Je bent aardig aan het aftellen, het is vast niet alleen de lente waar je op wacht.
  De verbouwing is dan vast klaar of mag je met vakantie.
  Verheug je maar op wat er gaat komen.
  Fijne dag vandaag.

 11. Ik luister op dit moment radio.. Ehhh, via internet dat dan weer wel. Maar dat komt omdat deze zender in Nederland niet te beluisteren is. In eigenlijk land is het toch echt een seriueze zender.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.