Sokken
Sokken

Sokken

Toen ik deze week een reclame zag voor sokken dacht ik yes, het zal wel weer, ik heb sokken genoeg. Wekelijks gaan hier een minimaal zevental paar sokken in de was, per persoon dan die ze draagt dan, want ik ben gewend om iedere dag schone aan te doen, of als ik me tussendoor nog eens douche trek ik niet de gebruikte, maar weer schone aan. Alleen na de wasbeurt vinden we die niet meer terug. Soms hebben we sokken te veel, en meestal hebben we ongelijke paren, of matchen de sokken niet. Ofwel we hebben een sokkengeefnietterugwatjeverwachtmachine die sokken eet. En dan helpt het niet om een paar extra sokken te kopen, zelfs niet om nieuwe sokken voor een hele week te kopen. Na één wasbeurt ligt het zootje toch weer door elkaar. Eens in de zoveel tijd leggen we alle niet matchende exemplaren weer eens bij elkaar, en dat levert meestal wel weer een paar passende sokken op, maar veelal ook niet. Alleen het rare is, al je ze telt als je ze erin stopt, en ze eruit haalt klopt het wel. Maar dan blijken ze van kleur te zijn veranderd. Het spookt hier en wij kunnen toveren met een wasmachine, nou ja, mijn vrouw A. dan…

bVision Photography

Alhoewel
Na het lezen van het onderstaande bericht weet ik het niet meer:

Kat legt verzameling sokken aan
Het gezin Brandon in het Britse Loughborough staat voor een raadsel. Hun kat steelt namelijk sokken maar hoe hij eraan komt, is nog niet duidelijk. De kat Henry heeft al 57 sokken verzameld. Elke dag komt hij wel thuis met een sok in zijn mond. Eigenares Louise Brandon weet niet waar hij de sokken vandaan haalt: “Volgens mij vindt hij wel altijd een sok in de buurt. Het is best beschamend, onze buren moeten vast elke week nieuwe sokken gaan kopen.” Om de sokken terug te bezorgen, heeft het gezin een folder gemaakt en die in de buurt uitgedeeld. Wie zijn ontbrekende sok erin terugvindt, kan contact opnemen met het gezin.

Daisy, Macey, onmiddellijk melden bij het personeel…

23 Comments

 1. Lol, misschien eens langsgaan bij de familie Brandon ? Ken dat fenomeen wel… probeer het een beetje te beperken door geen meerdere paketten van allemaal identieke sokken te kopen, kwestie van het matchen te vergemakkelijken… maar toch heb ik hier ook een mandje ‘eenzaten’…

 2. Hier hetzelfde euvel…. ‘k denk dat ut ook ergens aan ligt: 2 chaotische pleegpuubs.
  En… én een blindegeleidehond die denkt dat elke rode sok zijn knuffel is… ( vind ik bij bosjes terug in zijn mand: ónder zijn slaapkussen…. )

 3. Hai Sjoerd,

  haha! Leuk bericht…
  Ik heb het meteen naar Henry opgestuurd.

  Ik heb inmiddels al heel wat sokken. Moet er nodig eens wat van opruimen.
  Er zitten er ook veel enkele bij namelijk!!

  Een vrolijk weekeinde!
  Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.