Sokken

Toen ik deze week een reclame zag voor sokken dacht ik yes, het zal wel weer, ik heb sokken genoeg. Wekelijks gaan hier een minimaal zevental paar sokken in de was, per persoon dan die ze draagt dan, want ik ben gewend om iedere dag schone aan te doen, of als ik me tussendoor nog eens douche trek ik niet de gebruikte, maar weer schone aan. Alleen na de wasbeurt vinden we die niet meer terug. Soms hebben we sokken te veel, en meestal hebben we ongelijke paren, of matchen de sokken niet. Ofwel we hebben een sokkengeefnietterugwatjeverwachtmachine die sokken eet. En dan helpt het niet om een paar extra sokken te kopen, zelfs niet om nieuwe sokken voor een hele week te kopen. Na één wasbeurt ligt het zootje toch weer door elkaar. Eens in de zoveel tijd leggen we alle niet matchende exemplaren weer eens bij elkaar, en dat levert meestal wel weer een paar passende sokken op, maar veelal ook niet. Alleen het rare is, al je ze telt als je ze erin stopt, en ze eruit haalt klopt het wel. Maar dan blijken ze van kleur te zijn veranderd. Het spookt hier en wij kunnen toveren met een wasmachine, nou ja, mijn vrouw A. dan…

bVision Photography

Alhoewel
Na het lezen van het onderstaande bericht weet ik het niet meer:

Kat legt verzameling sokken aan
Het gezin Brandon in het Britse Loughborough staat voor een raadsel. Hun kat steelt namelijk sokken maar hoe hij eraan komt, is nog niet duidelijk. De kat Henry heeft al 57 sokken verzameld. Elke dag komt hij wel thuis met een sok in zijn mond. Eigenares Louise Brandon weet niet waar hij de sokken vandaan haalt: “Volgens mij vindt hij wel altijd een sok in de buurt. Het is best beschamend, onze buren moeten vast elke week nieuwe sokken gaan kopen.” Om de sokken terug te bezorgen, heeft het gezin een folder gemaakt en die in de buurt uitgedeeld. Wie zijn ontbrekende sok erin terugvindt, kan contact opnemen met het gezin.

Daisy, Macey, onmiddellijk melden bij het personeel…

23 Comments

 1. Lol, misschien eens langsgaan bij de familie Brandon ? Ken dat fenomeen wel… probeer het een beetje te beperken door geen meerdere paketten van allemaal identieke sokken te kopen, kwestie van het matchen te vergemakkelijken… maar toch heb ik hier ook een mandje ‘eenzaten’…

 2. Mijn sokken verdwijnen de laatste tijd doordat de kids opeens ‘mijn sokken lekkerder zijn’… geen mysterie maar wel vervelend 😉 Fijne week.

 3. Ook hier is het niet anders. het aantal sokken wat in de machine gaat is niet gelijk aan wat er uit komt.

 4. De jongens hebben best veel zwarte sokken, en uitwisselbaar qua maatvoering. De enige plek waar ik nog losse sokken achteraf tegenkom, is in dekbedhoezen. Vind je ze een week later terug…

 5. Dit is meer dan een individueel probleem. Bij ons doet zich deze ellende ook voor. Dus mag je best van een belangrijk maatschappelijk probleem spreken……

 6. Hier hetzelfde euvel…. ‘k denk dat ut ook ergens aan ligt: 2 chaotische pleegpuubs.
  En… én een blindegeleidehond die denkt dat elke rode sok zijn knuffel is… ( vind ik bij bosjes terug in zijn mand: ónder zijn slaapkussen…. )

 7. Alleen maar zwarte sokken in mijn was en kast.
  Maar toch zijn er zoveel kleuren zwart …
  Ach de bovenste twee draag ik dan maar.
  Fijn weekend en vriendelijke groet.

 8. Ik heb ook een heleboel sokken, maar ze zijn allemaal gelijk!
  Als ik er twee heb passen ze dus altijd bij elkaar.

 9. ik koop dus zwarte sportsokken, kunnen ze ook niet zichtbaar vuil worden en ik kan ze gewoon aan onder een pak. 2 vliegen….

  🙂

 10. Zomers gebruik ik helemaal geen sokken, dat scheelt een hoop.

 11. pracht verhaal,
  en herkenbaar hoor.
  elke zondag 14 paar sokken soms meer, maar ook hier elke keer uitzoeken, wordt er niet goed van.
  🙂

 12. De juiste sokken weer bij elkaar terug te zoeken is wel eens lastig idd.
  Prettig weekend!

 13. Onlangs met mijn zoon samen aan het puzzelen en zoeken gegaan: er is nu nog maar één eenzame sok over! Wij zijn baie trots op deze prestatie.

 14. Hai Sjoerd,

  haha! Leuk bericht…
  Ik heb het meteen naar Henry opgestuurd.

  Ik heb inmiddels al heel wat sokken. Moet er nodig eens wat van opruimen.
  Er zitten er ook veel enkele bij namelijk!!

  Een vrolijk weekeinde!
  Marlou

  .

 15. Aaah, het aloude ‘sokken-verdwijn-mysterie’, ik ken dat. Zo is er ook het grote ‘onderbroeken-linksom-rechtsom-draaien-mysterie’…

 16. Het valt hier wel mee gelukkig. Dat zal komen omdat we maar met z’n tweetjes zijn en niet elke dag schone aan doen, nergens voor nodig.

 17. Daarom heb ik dus alleen maar dezelfde zwarte sokken.. Die passen altijd bij elkaar…

  Love As always
  Di Mario

 18. hier is het niet beter hoor, integendeel denk ik.

 19. Hahaha , nu weet Ollie waar zijn sokken overal zijn ! Zwijg over sokken ; TV moet elke zondag puzzelen !

 20. Ik trek ook elke dag schone aan. Ook koop ik altijd sokken bij.
  Ik heb er dus een stuitje

 21. Ik heb maar 1 kleur sokken. En een flinke stapel daar van. Dus altijd sokken die bij elkaar passen. Lekker makkelijk.

 22. Haha, ik denk dat iedereen dat probleem wel kent.
  Fijne vrijdag en op naar een heerlijk weekend.

  Geniet er maar volop van.

 23. Ik zag van de week een handdoek van ons op straat liggen. Gelijk nieuwe sokken laten kopen. Van katoen.

Geef een reactie