Vergeten auto’s – 1909 Walker (Amerika)
Vergeten auto’s – 1909 Walker (Amerika)

Vergeten auto’s – 1909 Walker (Amerika)

bVision Photography

Ik heb het al eens eerder gezegd, het Amerika in de begin jaren van de ontwikkeling van de auto was een waar walhalla voor de liefhebber van de elektrische auto. Vooral bestelwagens binnen steden waren razend populair. De ijscoman, de melkboer, de groenteboer, allemaal reden ze in zo’n elektrische bestelwagen. Degene die u hier ziet werd uiteindelijk gebruikt door Holland Laundry. Deze Walker Model 15 Van werd oorspronkelijk gebruikt door Hearn’s Department Store in New York City en werd dan ook volledig in de Maroon kleuren van deze firma gerestaureerd.

bVision Photography

De populariteit van deze bestelwagens beruste niet op snelheid en afstand, in de stad was het bereik beperkt en een maximun snelheid van zo’n 25 km/uur was ook ruim voldoende en een bereik van 60 kilometer was ook ruim voldoende, ze reden immers van deur tot deur. En dat lang voordat de toypta’s, honda’s etc. aan een inhaalrace begonnen. De Walker werd geproduceerd tot aan de tweede wereldoorlog, daarna kwam er de klad in de elektrische auto, tot nu dan weer. Alleen dat pookje in het midden daar, vraag het me niet… niet pienter in ieder geval.
Foto’s: http://www.hymanltd.com

bVision Photography

15 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.