Gevonden – door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik was foto’s kwijt. Gelukkig heb ik ze teruggevonden. Jaren geleden zijn we met de familie een lang weekend naar Duitsland geweest. Ik wist zeker dat ik daar foto’s had gemaakt met mijn toen net nieuwe Canon S3IS camera. Elke harde schijf en PC die ik heb, heb ik afgezocht, nergens de foto’s te vinden. Ik herinnerde me dat een van mijn broers ze destijds op een CD had gezet. Bij hem gevraagd, maar hij had ze niet meer. Toen ben ik alle CD’s die ik de afgelopen jaren heb “gebrand” gaan nakijken. Na een uurtje zoeken vond ik de CD. Ulmen stond er op geschreven. De plaats in Duitsland waar we toen ons weekend doorbrachten. Vreemd om alle foto’s van toen te zien. Tijdens de vakantie bezochten we kasteel Kasselburg. In de toren maakte ik deze foto van de trap.


17 Comments

 1. vervelend he, weten dat je ze ergens op hebt staan, maar niet wetend waar… Knap beeld van die trap, mooi dieptespel

 2. Die trap…..
  het gat als een oog en de trap als een wenkbrauw…
  Maar misschien heb ik nu 1 glaasje wijn teveel op.

 3. Erhg he als je foto’s niet meer terug kan vinden.
  Is die burcht in Kassel? Ken daar alleen de waterval.

 4. Vroeger toen hadden we fotoboeken en boekenkasten en konden we ook wel eens iets niet vinden en moesten we flink zoeken.
  In dat opzicht is er niks veranderd.

 5. pffffff gelukkig heb je ze gevonden.

 6. Niets zo vervelend als foto’s die zoek zijn. Gelukkig heb je ze terug gevonden. 🙂

 7. Gelukkig heb ik al mijn digitale foto’s op een dusdanige wijze geordend, dat ik over het algemeen snel kan vinden wat ik zoek. Het grootste probleem hier is, dat ik nog veel foto’s uit het pré-digitale tijdperk moet scannen. Dat zijn van die klussen, die er altijd bij blijven.
  Mooie foto trouwens van die wenteltrap.

 8. Je sprong een gat in de lucht waarschijnlijk.
  Mooie foto.

 9. Dag Frank, dan vind ik nog, dat je ze snel gevonden hebt!!

  mooie foto, van die wenteltrap.
  Vrij uniek, mag ik wel zeggen!

  groet van Marlou

  .

 10. ik heb dat hier ook : veel op HD en externe HD maar in welke map staan ze ook al weer ? Daar moet ik dringend eens werk van maken.

 11. Mooie foto en fijn dat je ze weer gevonden hebt. Vreselijk als je zeker weet dat je iets hebt en je kunt het niet vinden…

 12. Geweldige trap!

  Dit fenomeen wordt trouwens al in de ‘vakliteratuur’ genoemd: er worden meer dan ooit aan foto’s gemaakt, allemaal digitaal, er wordt nauwelijks meer iets afgedrukt en heel veel foto’s zullen dan door ongelukjes verdwijnen!

 13. Hoe frustrerend kan dat zijn ja, wéten dat je foto’s ergens hebt, maar ze niet kunnen vinden. met een groeiend archief herken ik het maar al te goed

 14. Wat een speurtocht! Ik maak niet zoveel foto’s en wat ik maak beland op de hd van m’n laptop én op een externe hd. Altijd bij de hand dus.
  Mooi beeld van die trap zeg. Je oog wordt gelijk naar die 2de trap geleid.

 15. Een uur zoeken… pfffff, nog knap dat je hem hebt terug gevonden.

  Love As Always
  Di Mario

 16. Nen trap om dronken te worden Frank !

 17. Je had er even werk mee, maar gelukkig wel weer terug gevonden.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie