Peugeot Serpollet Stoom Tricycle 1889
Peugeot Serpollet Stoom Tricycle 1889

Peugeot Serpollet Stoom Tricycle 1889

bVision Photography

In 1889 bedacht ene Armand Peugeot dat het wel eens interessant kon zijn om één van zijn fietsen om te bouwen tot een een mechanisch aangedreven fiets. Twee wielen waren daarvoor uiteraard te weinig en er kwam een wieltje bij. Op deze driewieler werd een stoommachine van Léon Serpollet geplaatst en zo was eigenlijk de eerste auto geboren welke de merknaam Peugeot droeg. Vooral het lage gewicht van deze instant stoomgenerator, en het bijbehorende lage waterverbruik maakte het voor Peugeot interessant om deze op een driewieler te plaatsen. De aandrijving van deze tweecilinder zat aan de achterzijde en de motor liep op cokes. De cokes werd automatisch aangevoerd, een stoker voor onderweg was dus niet nodig. Het model van deze eerste Peugeot werd door de weduwe van Serpollet in 1931 aan het Paris Museum geschonken.

bVision Photography

15 Comments

  1. Loop ook niet zo hoog op met de Franse automerken, slordige afwerking… , en ik kan t weten want ik rijd een Peugeot … maar scheelt ‘em wel in prijs vgl met de degelijke duitse merken he, vandaar toch Peugeot… zelfs enige gelijkenis met de deze lol, geen dak !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.