Schuldig
Schuldig

Schuldig

Een dag nadat we het besluit genomen hadden om ons terras af te schermen kwam er een klein pimpelmeesje op de rand van een van de tuinstoelen zitten. Op het terras hangt hing namelijk al jaren een vogelhuisje, dat echter nooit bewoond was. Wel al vaak aan een inspectie onderworpen, maar nog nooit was het daarna verhuurd. Deze Mees had echter andere plannen, en een paar dagen later was Mees terug, nu met Mezin. Gatverpieleke dacht ik nog, die zullen niet nu onder het afdak, terwijl daar… Ja hoor. Ze betrokken het slooppand en maakte daar hun bedje op. En wat doe je dan. Terwijl de kozijnenmensen bezig waren met het plaatsten van het glas heb ik voorzichtig het huisje los geschroeft van de muur en op een andere veilige plaats gehangen. Verwonderd vlogen tegen de avond Mees en Mezin rond het terras, zelfs af en toe tegen het glas, en ik voelde mij schuldig. Ik dacht dat de zorgvuldig uitgevoerde verhuizing voor niets was en ik een pril geluk had verstoord. Verrast was ik twee dagen later toen ik de kleine rakkers tegen de avond weer in de boom zag zitten. Floep, Mezin het vogelhuisje in, en even later fladder, Mees er achteraan. Mijn opluchting was groot… Erg fotogeniek zijn de kleine pimpelmeesjes niet, maar gebruikssporen zitten al wel op hun huis. Ik hoop ze eens echt goed in beeld te krijgen.

bVision Photography

25 Comments

 1. Gelukkig! Nu op de uitkijk blijven he, straks als die kleintjes er zijn!!
  Grappig dat er juist dan genesteld wordt, hihi…
  Kom trouwens zaterdag/zondag het limburgse land onveilig maken, pas maar op..

 2. Tja, misschien moet ik dan toch ook nog eens een dergelijke operatie starten, want ook hier hangt een huisje dat nog nooit is goedgekeurd door de mezen. Misschien moet ik het – zonder het terras te overkappen – gewoon eens ergens anders ophangen.
  Hopelijk krijg je over enige tijd een paar jonge meesjes voor de lens,

 3. Je hebt je best gedaan voor ze. Nu hopen dat er kleintjes komen (en foto’s).
  Zul je altijd zien he. Net als je niet meer verwacht dat vogels gebruik maken van het kastje, gebeurt het toch.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.