Geen tuin…
Geen tuin…

Geen tuin…

Al geruime tijd waren we er over aan het denken om ons terras aan de voorzijde dicht te maken. Iedere stortbui, sneeuwbui en andersoortige neerslag belande op ons terras en veroorzaakte regelmatig lekkages. Het idee om daar zelf wat op te verzinnen vatte post, en toen ze de voorzijde van ons huis aan het verbouwen waren zijn we eens gaan kijken wat ons het zou kosten om er gewoon een complete pui in te zetten, dat bleek mee te vallen en was goedkoper dan zelf aan de slag te gaan met alle risico’s van dien, want één zo’n ruit weegt een goede honderd kilo. Je zit nu weliswaar niet meer helemaal buiten, maar wel afgesloten van de weersinvloeden. Het is een tuinkamer geworden. Met zonwerende beglazing, maar dat zie je alleen van de buitenkant. Het is overigens niet de bedoeling dat het een extra kamer wordt, hooguit voor de katten. Die vinden dit natuurlijk prachtig.

bVision Photography

En in een tuinkamer hoort natuurlijk ook een schilderij te hangen, een doek speciaal op ons verzoek in de collectie van intratuin is opgenomen. Het is overigens ook mogelijk om dit doek buiten op te hangen, het is weerbestendig en wordt verankerd aan de muur zodat het niet weg kan waaien.

bVision Photography

Om tijdelijk plaats te maken tijdens de bouw had ik de kruiden even opgehangen aan het klimrek van de roos. Dat zag wel aardig uit vond mijn vrouw, dus heb ik er nog een rek naast gemaakt, en daar hangen nu onze kruiden. Leuk detail is dat dit klimrek de eerste afscheiding was die op het terras stond, nog voordat het afdak is geplaatst en inmiddels toch al aardig wat jaartjes oud is.

bVision Photography

30 Comments

 1. Wowww…wat heb je een prachtige tuinkamer daar. Je woont echt wel heel erg mooi. 🙂

  Ik moet nog zoveel doen hier, de tuin heb ik vorig jaar geprobeerd wat leuks van te maken maar het heeft weinig nut, eerst moet eigenlijk alles opnieuw bestraat worden want het is echt berg en dal. Ben nu een beetje op zoek naar iemand die dat kan..en betaalbaar is 😉 Wie weet heb ik deze zomer het geluk iemand te vinden.

  Complimenten hoor..het schilderij is trouwens ook errug mooi!

 2. Heerlijk toch zo’n kamer op deze manier. Ben je nou nie tbang dat je het daadwerkelijk buiten zitten gaat missen en dan alles naar buiten versleept? 😉
  Dat zou ik dan weer doen volgens mij.

 3. Zo, stiekemerd, druk bezig om al dat moois voor elkaar te krijgen en maar af en toe een woordje erover loslaten. Prachtig zeg, daar wordt je huis meteen een stukje groter en mooier door, en wat Marjolijn zegt, daar kom je vast vaker te zitten dan je nu denkt.

 4. Dat ziet er echt geweldig uit Sjoerd. Albert en ik zouden bij mooi weer graag in jouw uitbouw een wijntje willen nuttigen als we in Hoensbroek zouden zijn. Dat gaat trouwens echt gebeuren in een B&B. Ik hou je op de hoogte. Hier schijnt de zon weer uitbundig. Wat een verschil met de bewolkte dag gisteren.
  Groetjes
  Mara

 5. Mooi, daar zul je veel plezier van hebben…!!
  Het zal me niet verbazen, dat je daar straks toch meer gaat zitten, dan je nu misschien verwacht.
  Heerlijke plek lijkt me…en niet alleen voor de katten.
  Fijne maandag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.