Een roestige zondag (27)

Een roestige zondag (27)

Op deze foto heb ik even mijn best moeten doen. Hier ging enig klimwerk aan vooraf. Het is een deel van een oude stoomkraan die aan het wachten is op renovatie of restauratie. Terwijl menigeen geniet van een welverdiende rust ga ik nog even aan de slag om wat foto’s van ons eigen restauratieproject te maken. Ik moet wel eerst nog wat werk verzetten voor het zover is…

Voor stoomkranen worden kleine snel lopende machines toegepast, die door een of twee stelsels van tandwielen de beweging vertragen en op een kettingtrommel overbrengen, waarop de ketting of staalkabel voor het ophijsen van de last wordt opgewonden.

wil je meer weten, dan is deze link over stoommachines wellicht interessant

bVision Photography

20 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: