1967 Fiat Dino
1967 Fiat Dino

1967 Fiat Dino

bVision Photography

Soms moet je eens een beetje afwijken van je voorkeur voor merken auto’s. In dit geval een Fiat. Ooit in een grijs verleden heb ik eens een paar jaar in een Fiat Tempra gereden met een voor die tijd futuristisch digitaal dashboard. Meteen ook het grootste fiasco aan die auto. Rijden als een spreekwoordelijke trein, maar daar had je dan ook alles mee gehad. deuren wilde niet op slot, dashboard viel uit en ga zo maar door. Nee, neem dan deze Fiat Dino. Gemaakt ter ere van de zoon van Enzo Ferrari, had deze Fiat met zijn V-6 motor genoeg onder de motorkap om te imponeren. En uiteraard een model ontworpen door de Italiaanse meesterontwerper Bertone.

bVision Photography

Het hele model was eigenlijk een uit de kluiten gewassen fiat 124 sport, maar een heerlijk karretje om mee langs zonnige boulevards te toeren. U ziet, ik droom even weg en zie de mooie vrouwen al omkijken als ik langs rij. Maar dromen mag, en de leeftijd om zo’n karretje te bezitten is ook al lang achter de rug. Als ik er op mijn leeftijd en rug in zit kom ik er nooit meer uit. Toch krijgt ook dit model een plekje in mijn virtuele garage. Al was het alleen maar omdat in die tijd alle Alfa rijders jaloers met hun 4 cilinders opkeken als deze auto hun voorbij gleed. Een ware happening in die tijd.

bVision Photography

21 reacties

  1. Deze auto’s stonden ver af van de overige Fiats. Carosserie werd gebouwd bij Bertone en de motoren was een Ferrari-ontwerp dat werd gebouwd bij Fiat. Het geheel werd in elkaar geschroefd bij Ferrari in Maranello. In vergelijking met andere Fiats in die tijd een hele dure auto en helemaal niet zo slecht. En die kleur…tsja er zijn ook andere kleuren. Bijvoorbeeld die van mij http://tinyurl.com/3lv9dlw

  2. Een prachtige auto Sjoerd uit het flower power jaar 1967. All you need is love en soms kon je het gras horen groeien zoals The Move zongen. Waar blijft de tijd. Albert reed toen nog op zijn Puch. Pas in 1973 kwam onze eerste auto. Een nieuwe Mini Clubman in British Racing Green. Je kent deze auto?
    Fijne zondag.
    Groetjes
    Mara

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.