Een roestige zondag (29)
Een roestige zondag (29)

Een roestige zondag (29)

Raadplaatjes hou ik eigenlijk niet zo van. Op deze roestige zondag meteen de verklaring. Dit zijn de bladveren van een treinstel. volgens wiki:

Bladvering is een primitieve vorm van vering, waarbij gebruikgemaakt wordt van de doorbuiging van één of meerdere lagen op elkaar gestapeld staal. De vering heeft over het algemeen een lineair karakter waardoor deze tegenwoordig weinig meer wordt toegepast op personenwagens. De vering wordt nog wel toegepast voor voertuigen met een grote belasting, zoals onder andere vrachtwagens.

En waarom zouden we dat in twijfel trekken.
bVision Photography

15 Comments

  1. Ik waardeer jouw goede bedoeling met de uitleg. Maar om heel eerlijk te zijn ben ik van dit stuk tekst nog niets wijzer geworden. Trouwens om dat gebrek aan kennis en inzicht rond bladvering nu een gemis te noemen dat mijn leven een stuk armer maakt, zou ik niet willen beweren.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.