Met de spaanse slag

De rijke is niet gelukkiger dan hij die genoeg heeft

Op het werk zal het deze week wel druk zijn. Velen hebben vakantie, maar in een 24 uurs bedrijf zoals het onze, gaat het werk gewoon door. Ik heb deze week de bedrijfstelefoon omdat mijn baas aan de kust zit, dus dat kan er dan ook nog wel bij. Niet dat er iedere avond of nacht een storing is, maar je weet nooit. Het paasweekend ben ik lekker bezig geweest en heb het schilderwerk van de kozijnen aan de voorzijde helemaal afgerond. Niet iedereen vind dit een mooie kleur, maar mijn vrouw en ik vinden het helemaal te gek. Baskisch rood, dat is een tint roder dan bourgondisch rood. Nu is rood wel een lastige kleur om aan te brengen, maar alles zit er keurig op. Schuren, gronden,schuren lakken,schuren, aflakken. Nog een tip van de amateur, als je iets rood wil verven moet je geen witte, maar grijze grondverf nemen. Daarom moest ik mijn deur die in de witte grondverf zat, ook eerst grijs maken.

bVision Photography

28 Comments

 1. Moet kunnen dat rood, es wat anders. Is ook een warme, gezellige kleur en geeft je huis een persoonlijke touch. Knap !

 2. Ik vind het strak gedaan, lekker een aparte kleur van geen 13 in een dozijn.

 3. Niks mis met die kleur, zal ik dan ook nog maar even eraan toevoegen. Tot voor anderhalf jaar geleden waren de kozijnen van de entree ook ongeveer die kleur, totdat de verhuurder het nodig vond ze allemaal in de meest afgrijselijke knalkleuren over te schilderen.

 4. Geeft niet Sjoerd, als de Spaanse slag net zo’n goed resultaat oplevert als de Franse slag dat zit je goed. Leuke dieprode kleur. Lijkt een beetje op de kleur van de MGB van Albert. MG noemt dat damask-red. Werk ze voor straks. Ik ga naar onze kleinzoon in Oisterwijk.
  Saludos
  Mara

 5. Wat ik al eerder zei; ‘Mooi rood is niet lelijk ‘.

  😉

 6. Nou, dat is wat je noemt een fraai binnenkomertje in huize Laanstra.

 7. ja, er is tegenwoordig ook al grondverf in de juiste kleur, dan denkt de aflak sowieso meteen!
  Mooi geworden hoor! Ik hou wel van af en toe wat anders.

 8. Typisch mijn rood. En ja, ik moest ooit eens mijn rode plinten van een woningbouw vereniging wit schilderen bij het opleveren in verband met een verhuizing. Grrrr.

 9. Ik zal de tip onthouden, je weet maar nooit. Al hoewel ik niet denk dat ik het hier thuis hoef te gebruiken. Maar je weet maar nooit met mijn Dinnetje.

  Love As always
  Di Mario

 10. Een deur met stijl. En nog eens rood ook.

 11. Die kleur ziet er goed uit, mooi. Ik heb in een appartementencomplex, waar ik ooit woonde, eens ooit mijn voordeur anders geschilderd, met enigszins gewaagde kleuren, ook een soort rood met een motief met andere kleuren o.a. grijs. Kreeg ik tijdens een vergadering de hele vereniging van eigenaren over me heen, een andere kleur was al niet goed, en een deur met drie verschillende kleuren was helemaal vloeken in de kerk. Mijn reactie destijds “go ahead sue me”, maar dat vonden ze te duur worden, met het risico dat ze het wel eens konden verliezen, de statuten en reglementen voorzagen hier niet in. Dus alles bleef zo als het was. Het was mijn voordeur!

  Groetjes uit Cyprus.
   

 12. Het is hier al vele keren gezegd maar ik zeg het gewoon nog een keer: prachtig, de kleur en het verfwerk. Nu maar hopen dat de blauwe regen niet gaat vloeken 😉

 13. Sjoerd , nu maakt ge me echt n ieuwsgierig platina gaas , even om bij te leren ? op dit e-mail adres of op je log ?

 14. deze kleur zou ik ook wel durven nemen.

 15. Wauw, wat een mooie warme kleur!
  Dankje voor de grijs-tip, dat zou ik niet geweten hebben!
  Die kleur-naam zal ik ook onthouden, m’n (spaanse) schoonvader had zoiets gekocht voor onze keldervloer (het stond prachtig!) Maar helaas konden we het na onze verhuizing nergens meer vinden.

 16. Heel mooi, net ietsje anders dan het alledaagse.

 17. Dat ziet er lekker strak uit, Sjoerd.
  Persoonlijk zou ik voor iets lichter rood zijn gegaan, maar smaken verschillen nu eenmaal, en da’s maar goed ook.

 18. Dat is inderdaad een mooie kleur Sjoerd! Zou op ons huis ook niet misstaan, bedenk ik nu.
  Wij hebben hier achter inmiddels alles wit met zweedsblauw/grijs, eigelijk een beetje de kleur van je/dit reactievak. Er moest nog een deur worden gedaan. Enne, de verf droogde waar je bijstond, geen vliegen die kamikaze-trucjes uithaalden: perfect schilderweer dus!
  Voor is het nog traditioneel wit met groen, dat past hier prima zo…

 19. ik vindt het ook een mooie warme kleur,
  daar ben je druk mee geweest.
  maar het resultaat mag er zijn.
  😉

 20. Prachtige kleur! Netjes gedaan 😉

 21. Mooi staaltje schilderwerk, kom je hier ook eens met de kwast langs 🙂

 22. Hai Sjoerd,

  ik vind het een prachtkleur!
  ga het onthouden: baskisch rood.
  Dat wil ik ook wel: een mooie warme kleur…

  En de deur is ook prachtig geworden. Je mag trots op jezelf zijn!

  groet van Marlou

  .

 23. Haha , je bent klaar voor 1 mei 😉

 24. Ziet er prachtig uit, goed herkennings punt in de straat!

 25. Ik vind het een mooie kleur. Ik zou het niet snel zelf op mijn deuren smeren, maar lelijk vind ik het zeker niet. 😀

 26. Mooi rood is niet leleijk. Dat van die grondverf was bekend.

 27. Mooie warme kleur. En inderdaad, rood is één van de moeilijkste kleuren om te schilderen.

 28. Ik vind het ook een hele mooie kleur..!
  Succes met alle werkzaamheden.

Geef een reactie