Met de spaanse slag
Met de spaanse slag

Met de spaanse slag

De rijke is niet gelukkiger dan hij die genoeg heeft

Op het werk zal het deze week wel druk zijn. Velen hebben vakantie, maar in een 24 uurs bedrijf zoals het onze, gaat het werk gewoon door. Ik heb deze week de bedrijfstelefoon omdat mijn baas aan de kust zit, dus dat kan er dan ook nog wel bij. Niet dat er iedere avond of nacht een storing is, maar je weet nooit. Het paasweekend ben ik lekker bezig geweest en heb het schilderwerk van de kozijnen aan de voorzijde helemaal afgerond. Niet iedereen vind dit een mooie kleur, maar mijn vrouw en ik vinden het helemaal te gek. Baskisch rood, dat is een tint roder dan bourgondisch rood. Nu is rood wel een lastige kleur om aan te brengen, maar alles zit er keurig op. Schuren, gronden,schuren lakken,schuren, aflakken. Nog een tip van de amateur, als je iets rood wil verven moet je geen witte, maar grijze grondverf nemen. Daarom moest ik mijn deur die in de witte grondverf zat, ook eerst grijs maken.

bVision Photography

28 Comments

 1. Niks mis met die kleur, zal ik dan ook nog maar even eraan toevoegen. Tot voor anderhalf jaar geleden waren de kozijnen van de entree ook ongeveer die kleur, totdat de verhuurder het nodig vond ze allemaal in de meest afgrijselijke knalkleuren over te schilderen.

 2. Geeft niet Sjoerd, als de Spaanse slag net zo’n goed resultaat oplevert als de Franse slag dat zit je goed. Leuke dieprode kleur. Lijkt een beetje op de kleur van de MGB van Albert. MG noemt dat damask-red. Werk ze voor straks. Ik ga naar onze kleinzoon in Oisterwijk.
  Saludos
  Mara

 3. Die kleur ziet er goed uit, mooi. Ik heb in een appartementencomplex, waar ik ooit woonde, eens ooit mijn voordeur anders geschilderd, met enigszins gewaagde kleuren, ook een soort rood met een motief met andere kleuren o.a. grijs. Kreeg ik tijdens een vergadering de hele vereniging van eigenaren over me heen, een andere kleur was al niet goed, en een deur met drie verschillende kleuren was helemaal vloeken in de kerk. Mijn reactie destijds “go ahead sue me”, maar dat vonden ze te duur worden, met het risico dat ze het wel eens konden verliezen, de statuten en reglementen voorzagen hier niet in. Dus alles bleef zo als het was. Het was mijn voordeur!

  Groetjes uit Cyprus.
   

 4. Wauw, wat een mooie warme kleur!
  Dankje voor de grijs-tip, dat zou ik niet geweten hebben!
  Die kleur-naam zal ik ook onthouden, m’n (spaanse) schoonvader had zoiets gekocht voor onze keldervloer (het stond prachtig!) Maar helaas konden we het na onze verhuizing nergens meer vinden.

 5. Dat is inderdaad een mooie kleur Sjoerd! Zou op ons huis ook niet misstaan, bedenk ik nu.
  Wij hebben hier achter inmiddels alles wit met zweedsblauw/grijs, eigelijk een beetje de kleur van je/dit reactievak. Er moest nog een deur worden gedaan. Enne, de verf droogde waar je bijstond, geen vliegen die kamikaze-trucjes uithaalden: perfect schilderweer dus!
  Voor is het nog traditioneel wit met groen, dat past hier prima zo…

 6. Hai Sjoerd,

  ik vind het een prachtkleur!
  ga het onthouden: baskisch rood.
  Dat wil ik ook wel: een mooie warme kleur…

  En de deur is ook prachtig geworden. Je mag trots op jezelf zijn!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.