Poes – door Frank (van IkFotograag.nl)
Poes – door Frank (van IkFotograag.nl)

Poes – door Frank (van IkFotograag.nl)

Ik zou maar geen Cyperse meebrengen zei Sjoerd nog voordat ik naar Cyprus ging, maar we hebben toch een poes mee teruggebracht van onze reis. Niet uit Cyprus, we hebben haar opgepikt op de terugweg van Schiphol naar huis. Sinds afgelopen dinsdag hebben we nu een poes erbij, en ze heet TicTac (net als die snoepjes). We hebben nog nooit een poes gehad, altijd katers. We hebben wel ooit een Pers gehad waarvan we dachten dat het een poes was, maar het bleek achteraf toch ook een gecastreerde kater te zijn. Dat was door de lange haren nou eenmaal niet goed te zien. Deze Pers kregen we pas toen hij al een jaar of zeven oud was. En de vorige eigenaar kon het niet meer gevraagd worden. We zagen het toen “ze” onder narcose was bij de dierenarts om het gebit eens goed te onderhouden. Maar verder met de poes; de fokker van onze andere “Maine coon” kat, heeft wat veel katten in huis en wil het door omstandigheden wat rustiger aan doen. TicTac was van een nest van vorig jaar bij haar gebleven. Toevallig uit het zelfde nest van onze andere “Maine coon” Cookie. Cookie is nu met zijn zusje TicTac herenigd. Niet dat ze dat nog weten van elkaar, want er is de eerste dagen wat afgegromd en geblazen tegen elkaar. Maar het gaat nu goed, ze spelen al en eten ook al samen. Vorig jaar op 15 mei zijn ze geboren, dus vandaag zijn ze jarig. Twee kattenpubers bij elkaar nu, als je dat zo mag noemen. Voor katten is het alle dagen al feest in huize Fotograag. Daarom geen strikken in het haar of extra hapjes of zo.

TicTac

Cookie

Foto van TicTac en Cookie toen ze nog bij de fokker woonden, hier enkele weken oud. De kleur van de ogen komt bij katten pas later:

Twee knotjes wol, nog samen in het nest

21 Comments

  1. Gezellig! Mooi dat die twee goed kunnen opschieten samen. Dat gaat lang niet altijd zo, broer en zus of niet. Onze Hans kan met het drukke kleine katertje veel beter overweg dan vroeger met zijn nurkse zus. Grappige snuit heeft die Tictac. Beetje rommelig, maar wel artistiek 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.