The horse
The horse

The horse

bVision Photography

Wat moet dat stomme paard nou daar… was de eerste gedachte die me door het hoofd ging. Voor op de kop van de locomotief, boven op de grote lamp die een lichtje moet laten schijnen in duistere tijden stond hij, de zwarte hengst. Keek fier naar voren, terwijl de trein achterwaarts vertrok van station Simpelveld. De tweede gedachte was dat dat wel eens een heel mooi beeld kon opleveren. En toen ik vervolgens de gezichten van de mannen op de bok bekeek, en de uitdrukking van hier ben ik, en ik geniet, wist ik het zeker. Ik ben mijn roeping misgelopen, ik had een horse wisperer moeten worden. Want kijk nou nog eens naar die lui, dat is toch geen werken. Dat is het geluk wat je hebt als je kunt genieten van je hobby, het temmen van al dat geweld.
Niet dat ik jaloers ben, want ik was het wel die op dat moment ook aan het genieten was van mijn eigen hobby, naast het modelbouwen, het vastleggen van net dit soort momenten voor de eeuwigheid. Het zwitserleven gevoel pur sang. En ook ik…genoot.

bVision Photography

22 Comments

 1. Mooie foto die eerste , knap die paardekop erop !
  Hebben hier ook elke zondag nog een stoomtrein rijden… maar euh… woon hier nu 3 jaar en heb em nog steeds niet gezien… moet ik toch es dringend werk van maken .

 2. Wij hebben hier bij het Valkenburgs meertje het stoommuseum.
  Geweldig om al die oude stoomlocs te zien en ze rijden er ook nog zo nu en dan rond het meer.
  Off topic, je weet er dus alles van (marathon) ik heb zelf nooit gelopen maar zit al 20 jaar in de organisatie en blijft leuk om te doen.
  Hebben gelukkig op de dag zelf wel honderden vrijwilligers.

 3. Hai Sjoerd,

  kan me voorstellen, dat je genoot.
  En als ik die twee mannetjes zie, dan kan ik me dat van hen ook wel voorstellen.
  Ik wil ook wel voor in de locomotief.
  En dan heerlijk door het land sjoek-sjoek-sjoeken…

  Dat paardje is wel heel bijzonder!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.