Americanos and cars
Americanos and cars

Americanos and cars

Grappig is dat, de Amerikanen maken van alles lijsten, van de slechtste auto’s door de eeuwen heen tot aan lijsten van mogelijke terroristen. Maar, vandaag zouden we het over auto’s hebben. De auto waar we het vandaag over hebben werd gebouwd door de amerikaan Uriah Smith uit Battle Creek, dat ligt in Michigan. Op de voorzijde is een paardenkop geplaatst, die daar niet voor de sier zat, maar dienst deed als benzinetank. Daarnaast was het bedoeld om de op dat moment nog aanwezige paarden in het straatbeeld niet te laten schrikken. We weten dat de auto uit 1899 stamt en bovenaan staat op de lijst van 50 slechtste auto’s. Er is echter geen enkel exemplaar bewaard gebleven, zoals er ook niemand is die kan beweren dat deze foto, cq tekening, niet een vervalsing is. Of dat ik dit hele verhaal uit mijn duim heb gezogen. Maar het laatste zult u dan toch met bewijzen moeten staven. Ook deze (paarden)wagen krijgt overigens geen plek in mijn virtuele garage.

bVision Photography

17 Comments

 1. ria

  ’t heeft vast iets met de pk’s te maken en ik denk ook dat het een grap is, met zoiets durf je je toch niet op straat te vertonen 😉 (Misschien iets voor Irene?)

 2. Hij is wel heel apart inderdaad…
  Vaagheid ten top! 🙂
  Doet me denken aan mijn computer, die gaat niet beter op dit moment. Zucht… Naja, morgen vrij.
  sorry ik dwaal af.
  Het beeld van paardenkop voorop was dan wel weer heel slim bedacht.

 3. Ik denk dat lijsten maken, de boel ordenen, overal op aarde voorkomt, dat is iets menselijks. Net als de ontwikkeling van alles, zoals de auto!
  In het begin nog erg lijkend op zijn voorganger, de koets.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.