Julianus Shopping in Tongeren.
Julianus Shopping in Tongeren.

Julianus Shopping in Tongeren.

bVision Photography

Soms moet je eens even uit de band springen en eens even aan wat anders denken. Daarom had ik A. een dagje naar Tongeren beloofd. Voor mij iets minder interessant, maar wel reuze gezellig. Tongeren is de oudste stad van België en dat vind je natuurlijk ook terug in de bebouwing. Het begon er een beetje gedateerd en vervallen uit te zien, maar het aanzicht gaat er met sprongen op vooruit. Een groot project is de realisatie van het Julianus Shopping Centrum dat in 2008 geopend werd. Het samenbrengen van oud en nieuw op een basis waar investeerders brood in zagen. Groot probleem in Tongeren was altijd het parkeren. Dat is op deze wijze groots aangepakt. Doordat de basis, net als in Maastricht met het Mosae Forum, een grote parkeergarage is, creëer je een nieuwe entree in de binnenstad, zonder dat er een auto de binnenstad inkomt. En dat er technische hoogstandjes zijn uitgehaald om oud en nieuw te kunnen laten samengaan zal u niet verbazen. De foto’s vandaag zijn allemaal in deze shopping gemaakt. Daarnaast is men momenteel alle bestrating aan het vernieuwen rondom de basiliek.

bVision Photography

Gelukkig was het echt terrassen weer en hebben we uiteraard genoten van alles wat België groot maakt, zoals Italiaans eten, in iedere eet en drankgelegenheid kun je relatief goedkoop een lekker bord spaghetti krijgen, en een ambachtelijk gebrouwen bruin biertje uit Westmalle. Wist je overigens dat maar 7 merken de naam Trappist mogen gebruiken, waarvan de lekkerste zelfs bijna niet te krijgen is (West Vleteren). In Tongeren kun je nog echt genieten van het leven op terrassen, daar waar je in Maastricht moet vechten voor een plaatsje, Heb je in Tongeren nog de ruimte, ik vrees echter dat ook daar de stad langzaam dichtgroeit.

bVision Photography

24 Comments

 1. ja, mijn excuses voor de reclames hoor, daar kan ik zelf niks aan doen, dat zetten ze er bij youtube zomaar tussen, als ik het weg kon halen deed ik het.

  Als het alhier terrassenweer is zit ik liever lekker op het terras in eigen tuin.
  Goedkoper en gezelliger.

 2. Ken Tongeren niet echt goed, maar wat ik hier te zien krijg bevalt me wel, heerlijke gezellige terrasjes en dan die combinaties oud-nieuw , daar hou ik wel van. Moet er ook es n keertje langs op een zonnige terrasjesdag, tx voor de tip !

 3. Mij lijkt dat je beter in België lekker Belgisch kunt eten dan goedkope spaghetti? Die moet je natuurlijk in Italië nemen dan. Binnenkort een verslag van jullie zondagje in Rome. 😉

 4. hai Sjoerd,

  mooi is dat, als oud en nieuw op een fijne wijze gecombineerd worden!
  Daar hou ik van.
  In Parijs kunnen ze dat ook zo goed.

  In Haarlem helaas niet. Op een enkel plekje na.
  De nieuwbouw die er komt is wanstaltig en smakeloos.

  Dat Tongeren… ik ga er ook een keertje langs!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.