Familiepot – door Frank

Mijn broers en ik hebben een familiepot. Deze “pot” (bankrekening) wordt al tientallen jaren gevuld door allemaal maandelijks een klein bedrag over te maken. Om de paar jaar zit er dan genoeg in, om met de gezinnen samen ergens een groot vakantiehuis te huren en daar samen te verblijven. Deze keer was het voor mij en mijn vrouw een bijna thuiswedstrijd. Het vakantiehuis stond in Sint Joost. Deze plaats ligt in de buurt van Echt en Roermond. We hebben ons goed vermaakt tijdens het weekend. Lekker eten en drinken, uit de “pot” natuurlijk. Een aantal keren hebben we lekker gewandeld in de omgeving. Het Natuurpark de Meinweg ligt er om de hoek. We hebben bij de open haard gezamenlijk de wereldpolitiek doorgenomen. En links en rechts aangegeven hoe wij het beter zouden doen. Nieuw voor mij was het begrip GeoCaching, met een GPS van coördinaat naar coördinaat wandelen, met als doel de verborgen schat “cache” te vinden op het eindpunt. Een van mijn broers heeft dat als hobby en wij mochten meewandelen. We hebben paden bewandeld die we normaal niet gekozen zouden hebben. Heel apart allemaal, ik ga er nog eens een blogje aan besteden. Natuurlijk hadden we ook de camera meegenomen. Enkele broers van mij zijn ook fotograa(g)f. Een van mijn broers heeft een aantal hele mooie foto’s van het weekend op zijn eigen blog “One Eye Vision Fotografie” staan.
Hieronder ook nog een paar van mijn foto’s die ik in het weekend gemaakt heb.

Een regenbui in de verte, wij hielden het droog

Dauwdruppels

Een stukje landschap aan de Meinweg

Een paardendrol, een lekkere lunch voor mestkevers en hun kroost

Een stukje IJzeren Rijn

Een bewoner van de Meinweg

Een ontmoeting tijdens het Geocachen

24 Comments

 1. Ooo was een beetje aan’t wegmijmeren bij’t lezen van je inleidend tekstje, maar werd dadelijk wakker geschud door je eerste foto : Prach-tig !!
  Leuk idee zo’n familie’pot’, ga ik hier ook es voorstellen !

 2. Leuk zo’n pot inderdaad!
  Dat heeft mijn familie ook. 🙂 Alleen tsja… Ik doe er niet zo aan mee, want wij houden er meestal uitjes van en dan ben ik er natuurlijk nooit… Bovendien heb ik geen vakantie als de schoolvakanties zijn. An sich wel jammer.

 3. Dat is een leuk idee van die POT met geld voor een heerlijk weekendje weg. Dat moet ik hier ook maar eens introduceren.

  De foto’s zijn geweldig goed geslaagd

 4. Wij zijn absoluut van het Geocachen!! Ik heb geen hobby’s maar Geocachen neigt absoluut naar soort van!! Natuur en spel, mooie combi toch!

 5. De foto’s zijn van uitmuntende kwaliteit

 6. De zwaan heeft hier ook jongen, wel 7. Ben bijna aangevallen door de vader van het stel.

 7. Een fraaie fotografische doorkijk op het Midden – Limburg dat Oostelijk van de A73 Zuid ligt.

 8. heel mooie foto’s hoor !

 9. ja, met dat GeoCaching komt men nog op plekken waar men normaal niet komt, best bijzonder.
  Ik ken het, maar doe het zelf niet.

 10. leuke serie, die met het spoorlijntje steekt er natuurlijk bovenuit!

  🙂

 11. Je hebt een mooie serie aan dit weekend overgehouden.
  Vooral de eerste twee foto’s vind ik erg sterk.

 12. Hai Frank,

  de eerste foto is een echte prijswinner!
  Topfoto!

  groet van Marlou

  .

 13. Mooie foto’s hoor, ook die van je broer zijn prachtig.

 14. Een mooie serie foto’s, en jij hebt de dingen weer anders gezien dan ik ze gezien heb. Leuk, op dezelfde plekken staan en dingen anders beleven. Het was in ieder geval wat mij betreft een geslaagd weekend met veel mooie fotografie momenten. Uit jouw serie vind ik de blaadjes met waterdruppels de mooiste…

  Mijn weekend verslag 🙂
  http://1ivision.blogspot.com/2011/06/klaprozen-korenbloemen-en-kamille.html

 15. mooie foto’s heb je gemaakt,
  altijd gezellig een weekendje weg.

 16. Veel gezinnen doen dat, met die pot… zou niets voor mij zijn, maar ja, ik ga gewoon het liefst alleen met manlief op pad, dan kunnen we ons eigen plan trekken

 17. En zo ontdek je weer eens nieuwe dingen

 18. Heerlijk met de familie Frank ! Dat is een goed idee zo’n potje !

 19. Lekker, een (foto)weekendje weg…

 20. Mooie steeek. Ik had er een paar jaar geleden bijna heen verhuisd.

  Love As Always
  Di Mario

 21. Mooie foto’s! En ook een leuke familietraditie. 😀

 22. Je hebt genoten, dat laten de foto’s wel zien.
  Mooi hoor en een leuk idee zo’n familiepot…!!

 23. heerlijke foto´s echt genieten.

Geef een reactie