Familiepot – door Frank
Familiepot – door Frank

Familiepot – door Frank

Mijn broers en ik hebben een familiepot. Deze “pot” (bankrekening) wordt al tientallen jaren gevuld door allemaal maandelijks een klein bedrag over te maken. Om de paar jaar zit er dan genoeg in, om met de gezinnen samen ergens een groot vakantiehuis te huren en daar samen te verblijven. Deze keer was het voor mij en mijn vrouw een bijna thuiswedstrijd. Het vakantiehuis stond in Sint Joost. Deze plaats ligt in de buurt van Echt en Roermond. We hebben ons goed vermaakt tijdens het weekend. Lekker eten en drinken, uit de “pot” natuurlijk. Een aantal keren hebben we lekker gewandeld in de omgeving. Het Natuurpark de Meinweg ligt er om de hoek. We hebben bij de open haard gezamenlijk de wereldpolitiek doorgenomen. En links en rechts aangegeven hoe wij het beter zouden doen. Nieuw voor mij was het begrip GeoCaching, met een GPS van coördinaat naar coördinaat wandelen, met als doel de verborgen schat “cache” te vinden op het eindpunt. Een van mijn broers heeft dat als hobby en wij mochten meewandelen. We hebben paden bewandeld die we normaal niet gekozen zouden hebben. Heel apart allemaal, ik ga er nog eens een blogje aan besteden. Natuurlijk hadden we ook de camera meegenomen. Enkele broers van mij zijn ook fotograa(g)f. Een van mijn broers heeft een aantal hele mooie foto’s van het weekend op zijn eigen blog “One Eye Vision Fotografie” staan.
Hieronder ook nog een paar van mijn foto’s die ik in het weekend gemaakt heb.

Een regenbui in de verte, wij hielden het droog

Dauwdruppels

Een stukje landschap aan de Meinweg

Een paardendrol, een lekkere lunch voor mestkevers en hun kroost

Een stukje IJzeren Rijn

Een bewoner van de Meinweg

Een ontmoeting tijdens het Geocachen

24 Comments

  1. Ooo was een beetje aan’t wegmijmeren bij’t lezen van je inleidend tekstje, maar werd dadelijk wakker geschud door je eerste foto : Prach-tig !!
    Leuk idee zo’n familie’pot’, ga ik hier ook es voorstellen !

  2. Leuk zo’n pot inderdaad!
    Dat heeft mijn familie ook. 🙂 Alleen tsja… Ik doe er niet zo aan mee, want wij houden er meestal uitjes van en dan ben ik er natuurlijk nooit… Bovendien heb ik geen vakantie als de schoolvakanties zijn. An sich wel jammer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.