Marktplaats

bVision Photography

De foto boven toont twee foto’s die met dezelfde lens gemaakt zijn, met precies dezelfde instellingen. Het verschil… Marktplaats. Ik was maandagavond op zoek naar een beetje groothoeklens, maar de prijzen daarvan waren voor mijn camera (Olympus) schrikbarend hoog. En standaard ben ik heel tevreden met de set lenzen die ik bezit. Dus honderden euro’s extra voor iets dat hobby heet en niets oplevert vind ik dan onzin. Totdat ik op marktplaats de onderstaande voorzetlens tegen kwam, een Camedia WCON-08B. Eerst een kijken of er meerdere aanbieders waren, toen de advertenties van de verkopers nagegaan, en op basis daarvan een bod gedaan dat een stukje lager was dan de vraagprijs. Nog geen 10 minuten later had ik mail, de verkoper ging akkoord met het bod en gisterochtend had ik de lens al thuis liggen. Meer in beeld voor een schappelijke prijs. De voorzetlens is alleen loodzwaar in vergelijking met het materiaal wat ik tot nu toe had. De foto links is zonder groothoeklens, de foto rechts met deze lens erop geschroefd.

bVision Photography

21 Comments

 1. Het gewicht van sommige fotografie-accessoires is iets dat me ook afschrikt, het moet handig en makkelijk blijven, zoniet wordt t een inspanning ipv een ontspanning voor mij en dan hoef ik het niet ;

 2. Handig. Ik moet ook nog eens op Marktplaats rondsnuffelen.

 3. Ha Sjoerd,

  Kan niet zeggen of de keuze juist is geweest, omdat je het gewicht hoog vindt.
  maar de foto groothoeklens is wel wat grijzer in mijn beleving.
  Nu kun je een heel peleton op de foto zetten. oma

 4. Dat zijn hoofdpijnplaatjes. Ik draai die snel om.

 5. Een betere aanbeveling voor Marktplaats lijkt er niet te bedenken.

 6. En waarom is het nu zo fijn om dat randje erbij op te krijgen, vroeg de foto-nitwit …

 7. Marktplaats is een mooie manier om aan spulletjes te komen!

 8. Mooi koopje en een wereld van verschil.

 9. Het is altijd wikken en wegen, wat je te besteden en er voor over hebt.
  En vooral, wat je wilt.

  En uiteindelijk tevreden geraken, daar gaat het om!

 10. Fijn als dat dan lukt op die manier. En nu aan de gang ermee. Ook handig als je ooit je huis op funda wil zetten (je ziet zo vaak alleen een kast of een bed en helemaal geen huis op die foto’s.

 11. Jij bent voorlopig weer lekker bezig met uitzoeken.

  Love As always
  Di Mario

 12. Lang leve Marktplaats. Ik heb voor mijn nieuwe huisje een paar hele leuke dingen aangeschaft, bijna nieuw nog.

  Veel plezier met je lens 😉

  En een fijne dag!

 13. Weer een leuk speeltje erbij. Marktplaats, wie kan er nog zonder 😉

 14. Groot gelijk om het via marktplaats te doen, kan je honderden euro’s schelen

 15. Marktplaats is een goede plaats voor lenzen, heb onlangs een 2e hands Fish Eye op de kop getikt, scheelde toch ruim 200 euro met de nieuwprijs, en de lens was amper gebruikt…

 16. leuk dat je daar zo me kan werken en amuseren , voor Ollie is dit visserslatijn , maar misschien als hij op pensien is/kan / hopelijk eens gaan bijleren !

 17. Een hobby moet een hobby blijven ja. Anders is het niet meer leuk.

 18. Hai Sjoerd!

  jaha, dit herken ik wel.
  Henry is fotograaf en als ik hoor, wat een bedragen er omgaan.
  Dan klapperen mijn oren!

  Maar als ik een echt mooie foto wil, dan vraag ik het hem.
  Mijn klikklakje is gewoon te amateuristisch voor woorden!!!

  Maar ja… ik ben dan ook geen fotograaf!

  groet van Marlou

  .

 19. dat wordt weer eens ontdekken van de mogelijkheden.
  veel plezier hiermee.

 20. Veel foto plezier met je nieuwe aankoop.
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie