Roestieke bouwgevalletjes (7)
Roestieke bouwgevalletjes (7)

Roestieke bouwgevalletjes (7)

bVision Photography

In snel tempo zet zich hier een ontwikkeling in die niet te voorzien was. Alle Chinezen vertrekken uit hun restaurant. De mooiste panden komen zo in verval. De reden van het vertrek is dat er geen droog brood meer te verdienen is. De mensen gaan naar de afhaal-Chinees en laten het restaurant links liggen. De veelal dure investeringen in de panden komen er zo niet meer uit. Je kapot werken voor niks doet niemand. Ze hebben iets nieuws, de ene na de andere friture, frietkot mag ook, wordt overgenomen door, yes, dezelfde chinees. Weinig investeren, weinig personeel en goed verdienen… Alleen die roestieke bouwgevalletjes die achterblijven. Het ziet toch niet uit. Het pand staat op de weg tussen Hoensbroek en Amstenrade en is het voormalig restaurant May Flower en raakt steeds verder in verval. Ik wens u een roestige zondag, met als het kan ook roestig weer.

bVision Photography

17 Comments

  1. Het Chinese restaurant is niet meer hip, nee. Tegenwoordig is de wok erg hip!
    Onbeperkt wokken tegen een vaste prijs. Ik moet bekennen dat ik er ook aan mee doe. Ik ben nu eenmaal een goede eter! šŸ™‚
    In NL zie ik dat Chinesen inderdaad een frietkot gaan uitbaten.
    Hier in Belgiƫ heb ik dat nog niet opgemerkt.

  2. frank-103

    er zijn hier steeds meer afhaalrestaurants, belgisch (patatboer), indisch, turks, italiaans (NY pizza), amerikaans (McD) en ook nog chinees. Veel varkens maakt de spoeling dun!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.