Flughafen Düsseldorf
Flughafen Düsseldorf

Flughafen Düsseldorf

bVision Photography

Afgelopen weekend heb ik even als taxichauffeur rondgereden. Ik moest vriend H. met zijn vrouw en kinderen even op het vliegveld van Düsseldorf gaan halen. Ja, ook dochter N. die boos op mij was na het plaatsen van die mooie foto. De heenweg verliep niet zo voorspoedig als ik had gehoopt, een plensbui van Roermond tot aan Düsseldorf belette me om harder dan 80 km/h te gaan. Met een gezond gok trof ik een leeg parkeervak op het parkeerdek bij de terminal. De lift 10 meter verder kwam uit bij arrival A1 waar achteraf ook de passagiers van Vlucht LH 3589 aankwamen.

bVision Photography

Het vliegtuig was keurig op tijd vertrokken en 10 minuten na de landing kwamen de eerste passagiers al naar buiten. In de de weinige tijd die ik nog over had heb ik nog net een ronde kunnen maken over de terminal. Helaas was het slecht weer en al redelijk donker, dat verhinderd het maken van mooie scherpe foto’s. Het is een mooi vliegveld en voor reizigers in de grensstreek langs Duitsland veel eenvoudiger te bereiken dan Schiphol. Verder is het er echt minder druk en gaat alles een beetje sneller. Een nadeel is wel dat je als buitenlander behandeld wordt. De Duitse gezinnen zitten allemaal fijn bij elkaar terwijl de rest willekeurig over de nog vrije ruimte wordt verdeeld.

bVision Photography

18 Comments

  1. Ik ken de plek. Ben een 5-tal jaar geleden ook vanuit Dusseldorf vertrokken naar Turkije. Omdat mijn vriend bij Roermond woont is dat gewoon supermakkelijk.
    Het is inderdaad een mooi vliegveld, heel licht met al dat glas en overzichtelijk. En net wat compacter dan Schiphol heb ik afgelopen vakantie gemerkt. 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.