Flughafen Düsseldorf

bVision Photography

Afgelopen weekend heb ik even als taxichauffeur rondgereden. Ik moest vriend H. met zijn vrouw en kinderen even op het vliegveld van Düsseldorf gaan halen. Ja, ook dochter N. die boos op mij was na het plaatsen van die mooie foto. De heenweg verliep niet zo voorspoedig als ik had gehoopt, een plensbui van Roermond tot aan Düsseldorf belette me om harder dan 80 km/h te gaan. Met een gezond gok trof ik een leeg parkeervak op het parkeerdek bij de terminal. De lift 10 meter verder kwam uit bij arrival A1 waar achteraf ook de passagiers van Vlucht LH 3589 aankwamen.

bVision Photography

Het vliegtuig was keurig op tijd vertrokken en 10 minuten na de landing kwamen de eerste passagiers al naar buiten. In de de weinige tijd die ik nog over had heb ik nog net een ronde kunnen maken over de terminal. Helaas was het slecht weer en al redelijk donker, dat verhinderd het maken van mooie scherpe foto’s. Het is een mooi vliegveld en voor reizigers in de grensstreek langs Duitsland veel eenvoudiger te bereiken dan Schiphol. Verder is het er echt minder druk en gaat alles een beetje sneller. Een nadeel is wel dat je als buitenlander behandeld wordt. De Duitse gezinnen zitten allemaal fijn bij elkaar terwijl de rest willekeurig over de nog vrije ruimte wordt verdeeld.

bVision Photography

18 Comments

 1. Iets totaal anders nu, maar schiet me net te binnen dat we op onze terugreis uit Kroatie Hoensbroek gepasseerd zijn, lol … wou ik je toch effe zeggen…

 2. Ook ik vind Dusseldorf een verademing van rust en overzichtelijkheid in vergelijking met Schiphol. Hoewel, er gaat niets boven MAA omdat het hemd nu eenmaal nader dan de rok is.

 3. Toch wel mooi zo een lege hal.

 4. je hebt gewoon de keuze uit meerdere vliegvelden, we moeten ons hier behelpen met 1, schiphol

 5. Voor mij is Schiphol toch nog net eens stukje dichterbij. Maar het blijft leuk om op luchthavens te zijn.

  Love As Always
  Di Mario

 6. je hebt in ieder geval mooie plaatjes kunnen maken………

 7. Ook dat is een Europese gedachte, wat het dichtsbij is gebruik van maken.
  Maar toch, het blijft buitenland.

 8. ik houd niet van al die drukte op vlieghavens.
  Dit ziet er aanvaardbaarder uit voor mij.

 9. Ik ken de plek. Ben een 5-tal jaar geleden ook vanuit Dusseldorf vertrokken naar Turkije. Omdat mijn vriend bij Roermond woont is dat gewoon supermakkelijk.
  Het is inderdaad een mooi vliegveld, heel licht met al dat glas en overzichtelijk. En net wat compacter dan Schiphol heb ik afgelopen vakantie gemerkt. 🙂

 10. Ziet er inderdaad erg rustig uit.
  Ennuhhhhh, blijven Duitsers he hahahhaha

 11. Wou jij liever tussen de Duitse gezinnen zitten dan? Zelf word ik liever over de vrije ruimte verdeeld hoor. 😉

 12. die ene foto geeft toch wel een mooi beeld hoor

 13. Is ook vanuit België goed te bereiken.

 14. Joop moet er ook weleens heen met de taxi. Mooie foto’s.

 15. Jullie hebben mooi mazzel: Maastricht Aachen airport en dan ook nog Vlieghaven Düsseldorf. Alle ingrediënten voor een snelle ad-hoc vakantie om de hoek van de straat.

 16. Mooie cleane luchthaven

 17. Wel een mooi vliegveld.
  Fijn iedereen weer goed thuis gekomen.
  Dochter N blijft niet boos hoor!
  Succes vandaag weer.

 18. Ben daar ook eens geweest om mensen op te halen. Het is idd een erg mooi vliegveld.
  Ik wens de reizigers een goede reis 😉

  En jou een fijne week

Geef een reactie