Zo koud is het toch niet.

bVision Photography

Het eerste waar veel mensen over klagen is over het weer. Mij zul je daarover niet horen, ik vind het prima zo. Niet te koud, niet te warm, gewoon perfect. Maar als ik naar de beide foto’s van vandaag kijk is niet iedereen het daar mee eens, maar om nou meteen een boom aan te kleden zoals hier op de Hommerter Allee in Amstenrade gaat me toch even te ver.

bVision Photography

Het schijnt een rage te zijn om voorwerpen buiten aan te kleden met een breiwerkje en volgens mij zijn ze daar in Brussel mee begonnen. Dat manneke daar heeft zelfs een uitgebreide garderobe waar hij dagelijks uit kan kiezen. De huidige rage lijkt te zijn ontstaan in New York en blijkt het werkt te zijn van kunstenares Agata Olek, vanwaar de onderstaande afbeelding komt. Zij pakt het echter groots aan, daar is het bovenstaande plaatje helemaal niets bij.

bVision Photography

22 Comments

 1. Ik vind het wel grappig! Ik klaag wel, had liever echt geen regen elke dag tijdens mijn vakantie 😉

 2. Ach alles in een jasje steken, van honden tot bomen en auto’s.. ik vind t maar niks… En het weer ja klagen doen we altijd, heb ik bij mezelf gemerkt… op vakantie in Kroatie hadden we 35° en zon zon, klaag en puf over de hitte, te heet om iets te doen… en dan nu terug in Belgie, verlamd door de kou en de regen , weer niet goed…. lol, maar anderzijds ben ik toch maar wat blij dat ik wat zon en warmte heb kunnen opslagen hoor, dat kunnen ze me niet meer afnemen en de batterijtjes zitten weer vol vitamine D..

 3. Wat ze toch allemaal uitvinden… 🙂
  Het fleurt de boel wel wat op!

 4. Breiwerkjes zijn er toch om uit te halen? Je trekt aan zo’n draadje en huppetee, weg ermee. Alhoewel ik die van die auto best geinig vind..

 5. voor mij hoeft het niet, laat de bomen maar zoals ze zijn, puur natuur

 6. de foto’s zijn leuk ja, ik heb het hier nog niet gezien.
  en dat hoeft ook niet , mijn ding is het niet echt.

 7. Helaas moet ik het hier in de stad ook doen met zo’n niemandalletje zoals bij de eerste foto.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Van mij mogen die grijze stammen best een kleurtje krijgen.

 9. Je kan het als kunst zien.
  Nou ja, sommige mensen kunnen dat, met een beetje fantasie.

 10. Je ziet het hier ook regelmatig bij bomen en bruggen etc, maar die auto is helemaal prachtig.

 11. Je hebt alleen geen uitzicht in zo’n auto………

 12. Hai Sjoerd,

  het heet Wildbreien en is al maanden aan de gang.
  Alles wordt ingepakt en aangekleed…

  Ik ben eens in Artis geweest, waar net de wildbreigroep van alles en nog wat had aangekleed.
  Zie:

  http://marlou-praathuis.blogspot.com/2011/03/wildbreien.html

  Ik vind het wel geestig!

  groet van Marlou

  .

 13. Een regencape of een plu lijkt me eerlijk gezegd meer op zijn plaats in deze natte maand.

 14. Hier in het dorp idem dito, alle bomen en lantaarnpalen e.d. hebben van die viezige briewerken, vanuit de prot. kerk is dat gedaan, geen idee waarom en mooi vind ik het hier ook zeer zeker niet…

 15. Als fotograaf zou je dit grijze weer toch eigenlijk shitweer moeten vinden. Dan ook weinig inspiratie in te vinden, vind ik. Alhoewel ik een gebreid jasje voor de boom wel weer leuk vind om te zien. Tenminste iemand die iets aan die grauwe omgeving doet.

   

 16. Mensen hebben maar vreemd gedrag als het over de natuur gaat. Bomen aankleden, flats bouwen voor vee en plantsoenmedewerkers mieren levend laten verbranden.

 17. Ik brei wel een trui voor mezelf, vind ik toch leuker eigenlijk 😉

 18. wat zullen die bomen het straks koud hebben als de winter begint en hun trui versleten is.

 19. Oh ja dat ‘wild breien’ ofzoiets. Ik kan zelf niet breien, dus tjah, niks voor mij. 😀

 20. Eindelijk weer eens een typische zomer voor de lage landen. Niks nie tropisch, niks nie polair, gewoon op z’n nederlands (of belgs). Lekker!
  Ik kan niet breien, dus hou ik het gewoon op mezelf aankleden.

 21. Ja grappig, die aangekleedde bomen en lantaarnpalen.
  Je ziet ze steeds meer.
  Fijne dag vandaag.

 22. Prachtige fotos. Vandaag ook op http://www.brillie.nl een aantal fotos. En ook geen regen gezien.

Geef een reactie