Vakantiefoto’s foetsie – door Frank
Vakantiefoto’s foetsie – door Frank

Vakantiefoto’s foetsie – door Frank

Als de vakantiefoto’s op je geheugenkaartje er zo uitzien zoals onder dan heb je even niet veel meer te lachen. Er was niets leesbaars meer bij; bestandsdatums van jaren uit het verleden toen de PC nog uitgevonden moest worden. En ook datums in een verre toekomst waar ze ons waarschijnlijk uitlachen om de primitieve manier van data-opslag.  Het betrof een 8 GB Compact Flash kaart, maar als je de bestandsgroottes onder de kolom “Grootte” bij elkaar telt, kom je grofweg op 24GB uit. Welk wonder is hier geschied?

Zo kreeg ik het kaartje gisteren van iemand aangeboden. Na enig speurwerk en een telefoontje later, want ik had mijn versie van de software even niet bij de hand, had ik toch het programma om de klus te klaren. RescuePro van Sandisk, heeft de boel hersteld en alle 1400 vakantiefoto’s gered. Het programma wordt meestal bij de geheugenkaartjes van het merk meegeleverd, met een licentie voor een jaar. Zo had ik het oorspronkelijk dus ook in mijn bezit gekregen. RescuePro discrimineert niet, want het kaartje met de corrupte bestanden was van een ander merk, maar ze werden toch hersteld.

19 Comments

 1. ai, gelukkig heb je het op kunnen lossen.
  dat kon een paar jaar geleden nog niet.
  ik had per ongeluk op wissen geklikt, en toen waren ze echt weg, fotograaf kon niks voor mij doen.

 2. Wat waarschijnlijk niet is gebeurd, is het kaartje formateren voor gebruik. Ik hoor zoveel mensen die de foto’s enkel wissen zodra ze gekopieerd zijn. En al zou je het niet zeggen, er blijft dan veel “rommel” op het kaartje achter. Voordat ik aan een nieuwe “klus” begin wordt door mij altijd het kaartje (let op!!!) in de camera geformateerd.
  Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om alle lees/schrijf acties door de camera en computer af te laten maken alvorens de schakelaar naar Off te zetten. En mocht je er zelf nog niet opgekomen zijn, bedenk dan ook dat het plaatsen en/of verwijderen van het kaartje moet gebeuren als de camera UIT staat.

  Veel foto plezier, en maak regelmatig een backup.

  Groetjes,

  Gerry die op het punt staat (vrijdag) af te reizen naar het hoge noorden met geformateerde geheugenkaartjes.

  http://www.gerryvanroosmalen.nl/gerrys-bloghoek

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.