Vakantiefoto’s foetsie – door Frank

Als de vakantiefoto’s op je geheugenkaartje er zo uitzien zoals onder dan heb je even niet veel meer te lachen. Er was niets leesbaars meer bij; bestandsdatums van jaren uit het verleden toen de PC nog uitgevonden moest worden. En ook datums in een verre toekomst waar ze ons waarschijnlijk uitlachen om de primitieve manier van data-opslag.  Het betrof een 8 GB Compact Flash kaart, maar als je de bestandsgroottes onder de kolom “Grootte” bij elkaar telt, kom je grofweg op 24GB uit. Welk wonder is hier geschied?

Zo kreeg ik het kaartje gisteren van iemand aangeboden. Na enig speurwerk en een telefoontje later, want ik had mijn versie van de software even niet bij de hand, had ik toch het programma om de klus te klaren. RescuePro van Sandisk, heeft de boel hersteld en alle 1400 vakantiefoto’s gered. Het programma wordt meestal bij de geheugenkaartjes van het merk meegeleverd, met een licentie voor een jaar. Zo had ik het oorspronkelijk dus ook in mijn bezit gekregen. RescuePro discrimineert niet, want het kaartje met de corrupte bestanden was van een ander merk, maar ze werden toch hersteld.

19 Comments

 1. Gelukkig kon je dit oplossen, ik zou ten einde raad zijn, jeetje mag er niet aan denken…

 2. Ha Sjoerd,

  Dat heb je dan netjes opgelost.
  Moet er niet aan denken de vakantie foto’s kwijt te raken, maak altijd gelijk een backup. oma

 3. Behoorlijk interessant! Toch weer wat geleerd. Ben je van plan hier nog meer over schrijven? Ik ben zeer benieuwd ten minste.

 4. Zo dat is een mooi programma en geweldig dat het je gelukt is.
  Moet er niet aan denken dat je alles kwijt zou zijn.

 5. Ik zou niet weten hoe ik dit moet aanpakken.
  gelukkig ken ik nu iemand die het wel weet op te lossen.
  prachtig werk !

 6. Ik probeer mijn geheugenkaartjes gemiddeld 1 x per maand te formatteren, maar het zal vast nog wel eens mis gaan. In dat geval weet ik waar ik terecht kan voor goede raad. 🙂

 7. Ik heb mijn eigen foto´s eens een keer moeten redden. Ik weet niet meer welk programma ik daar destijds voor heb gebruikt.
  http://www.datarescue.com/photorescue/
  29 dollar en met garantie

 8. ai, gelukkig heb je het op kunnen lossen.
  dat kon een paar jaar geleden nog niet.
  ik had per ongeluk op wissen geklikt, en toen waren ze echt weg, fotograaf kon niks voor mij doen.

 9. Ik zou niet weten wat ik moest doen! Gelukkig heb jij het kunnen redden!

 10. Wat waarschijnlijk niet is gebeurd, is het kaartje formateren voor gebruik. Ik hoor zoveel mensen die de foto’s enkel wissen zodra ze gekopieerd zijn. En al zou je het niet zeggen, er blijft dan veel “rommel” op het kaartje achter. Voordat ik aan een nieuwe “klus” begin wordt door mij altijd het kaartje (let op!!!) in de camera geformateerd.
  Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om alle lees/schrijf acties door de camera en computer af te laten maken alvorens de schakelaar naar Off te zetten. En mocht je er zelf nog niet opgekomen zijn, bedenk dan ook dat het plaatsen en/of verwijderen van het kaartje moet gebeuren als de camera UIT staat.

  Veel foto plezier, en maak regelmatig een backup.

  Groetjes,

  Gerry die op het punt staat (vrijdag) af te reizen naar het hoge noorden met geformateerde geheugenkaartjes.

  http://www.gerryvanroosmalen.nl/gerrys-bloghoek

 11. Ik zou toch wel even panieken als me dit zou overkomen, maar ik weet nu dat JIJ me kunt helpen

 12. En nu maar snel af laten drukken 😉

 13. Dat dat allemaal maar mogelijk is

 14. Zo.. dan ben je echt wel blij als het weer terug is.

  Love As Always
  Di Mario

 15. Goed dat de foto’s gered zijn! Je zou van minder chagrijnig worden.
  Je vraagt je af wat er met dat geheugenkaartje gebeurd is…

 16. Ik zou er heel verdrietig van worden, en niet weten wat te doen.
  Gelukkig wist jij dat wel.

 17. Zou RescuePro ook helpen wanneer ik Alzheimer zou krijgen?

 18. Je moet ook nooit iets wissen. Dat doe ik ook nooit.

Geef een reactie