Extreme Make Over – door Frank
Extreme Make Over – door Frank

Extreme Make Over – door Frank

Wat ik leuk vind is om regelmatig wat aan mijn website te hobbyen. Want als hij eenmaal “af” is en je kunt alleen nog maar af en toe wat tekst plaatsen dan wordt het een beetje saai. Ik moet wat kunnen prullen. Daarom was ik een paar weken geleden blij dat een van mijn broers weer eens wat anders wilde met zijn site. De oude nog met, ik meen Dreamweaver in elkaar gezette site had inmiddels een wat bedaagde look gekregen. En een nieuwe look betekende in dit geval tientallen pagina’s aanpassen, omdat geen stylesheets waren gebruikt. Mijn hulp werd gevraagd om met WordPress iets nieuws te maken. Voor een met WordPress gemaakte site hoef je niets op je PC te installeren, je hebt alleen maar een internetverbinding nodig en wat tijd. WordPress samen met het theme Atahualpa werd geïnstalleerd, inclusief een hoop plugins, die het online leven veraangenamen. Plugins voor een gastenboek, fotogallery, slideshow, database backup enz. Installatie is eigenlijk een fluitje van een cent, het meeste werk zit in het aanpassen van het theme Atahualpa zodat je die looks krijgt die je hebben wilt. En zo werkend aan de ene site deed ik meteen weer ideeën op voor mijn eigen site zodat die de afgelopen weken ook een make-over heeft ondergaan.

Nou ga ik een beetje reclame maken voor de nieuwe site van mijn broer Gerry en zijn vriendin Ans. De nieuwe site is bedoeld voor al hun reisverslagen en reisfoto’s. Het is een verzameling van verslagen van meer dan tien jaar.  Hun favoriete reisbestemmingen liggen allemaal in de wat koudere gebieden van deze aarde. Tot nu toe allemaal op het Noordelijk halfrond, ze  gingen samen naar o.a. Alaska, Groenland, Spitsbergen, Finland enz. Maar hun favoriete bestemming is IJsland. Daar zijn ze dan ook al meerdere keren terug geweest. Mijn broer weet inmiddels zoveel van IJsland dat een touroperator hem regelmatig vraagt om als gids met een reisgezelschap mee te gaan. De site is een echte aanrader, zeker als je een reis naar een van die landen in de planning hebt. De reisverslagen zijn erg gedetailleerd en vergeet vooral de foto’s niet want dat zijn vaak echte juweeltjes.

Gerry & Ans op de digitale snelweg

12 Comments

  1. Hoi Sjoerd, Op mijn 1ivison site heb ik het inmiddels veranderd, maar op mijn gerryvanroosmalen.nl weet ik nog niet hoe ik het aan zou moeten passen. In ieder geval bedankt voor de suggestie. Ik ga er over nadenken.

   Groetjes,

   Gerry

 1. Je bent dus weer druk geweest. Ik ga binnnekort wel even kijken. Want zo in de ochtend surfen door foto’s met reisverslagen. Dat is niet slim. Moet zo nog wel naar mijn werk toe 😉 OP TIJD.

  Love As always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.