Zitterd – Sjtasie

bVision Photography

bVision Photography

Gisteren zijn we met de leden van de fotoclub richting Sittard gereden om het station van Sittard en de sfeer daar eens op een mooie manier op de gevoelige plaat vast te leggen. De voorzijde van het station is nog betrekkelijk nieuw en heeft de stationshal dwars op het station staan het midden-perron ademt nog een authentieke sfeer uit. Parkeren kan aan de achterzijde van het station in de parkeergarage (Transferium) of, als medewerker van een groot bedrijf op een van de bedrijventerreinen in de buurt. In de stationshal is een snackbar, de Appie en een shoarma zaak. Het was gelukkig droog en heel zonnig wat de sfeer ten goede komt. En wat ik nog nooit ervaren had was dat foto’s maken werelden opent. Zo had ik een leuk gesprek met twee dames die lekker lui in de zon op de trein zaten te wachten en zich denk ik een beetje verveelden. Konden we netjes uitleggen aan de perronwacht wat we aan het doen waren en zo meer. En met die gesprekken gingen eigenlijk deuren open, vond men het wel leuk. Oftewel dat moet ik vaker doen, gewoon vragen. Een kleine impressie hieronder vind u hieronder. Frank zei al dat we toch ieder een andere visie hadden op wat mooi was. Dit is mijn visie op mooi zijn in vier foto’s. Een uitdaging die ik doorgeef aan Frank voor a.s. woensdag, een makkie. Maar weest gerust, het mooiste moet nog komen.

bVision Photography

bVision Photography

22 Comments

 1. Anabel,ik moet iets meer schrijven zegt je beveiliging, vandaar deze extra woorden.

 2. Mooi die foto’s en om zo met je hobby bezig te zijn.
  Fijne dag vandaag en op naar een heerlijk weekend.
  Geniet er volop van.

 3. Stations hebben toch een vreemde sfeer hé , het is soms alsof je ineen andere wereld terecht komt vind ik !

 4. Daar bij het station ben ik nog nooit geweest, ik zou niet eens weten waar die zit. WE komen er toch eigenlijk altijd met de auto.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Wat mij opvalt is de zon daar. Dat kennen wij niet hier in het noorden

 6. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak….

 7. je brengt me op een idee.
  dit ga ik ook eens doen, foto’s nemen rond het station hier.

 8. Iedereen bekijkt de dingen toch met andere ogen.

 9. Het is een apart station inderdaad…
  Dat nieuwe met dat oude.
  Ik ben er vaak genoeg langs gekomen en goed lang stil gestaan. hihi. 🙂

 10. Altijd leuk om met andermans ogen mee te kijken, door de camera

 11. Wat een zonnige serie. Alleen daar kan ik al met enige afgunst naar kijken ….

 12. tja die zon valt mij ook op die heb ik lang niet gezien hier…..
  mooie plaatjes zijn het wel.

 13. Smaken verschillen, en stations ook. Wil je een station herkenbaar op de foto zetten dan zal je een foto moeten maken van iets karakteristieks, dat is vaak niet het perron, lift of een trein, maar het stationsgebouw. Alleen foto 1 voldoet dan.
  Zelf maak ik vaak een foto van een trein met een bord met de stationsnaam (zie mijn blog).

 14. Ik vind het altijd wel mooi hoe ieder station zo anders is van het andere, doch dezelfde functionaliteit heeft. 😀

 15. Die laatste foto , is dat een lift ? In ieder geval die spreekt me het meeste aan

 16. Zo dichtbij en nooit geweest.

 17. Mensen aanspreken, vragen stellen, … opent inderdaad deuren, niet altijd, maar wie niet vraagt, niet wint 😉

 18. Ha Sjoerd,

  Wel speciaal om zo een station te bezoeken.
  Een station is vaak een echt doorgangshuis, waar men weer snel weg wil zijn.
  Tot dat er vertraging is. oma

 19. Voor mij verrassende impressies van een plek, een omgeving die ik behoorlijk goed ken.

 20. Prachtig die bovenste oldtimer…. daar ben ik gek op….Agnès

 21. Och, wat heb ik daar vaak gestaan als student, wachtend op de overstap vanuit of naar Beek…

 22. Persoonlijk vind ik het oude perron het mooist

Geef een reactie