Millen – de winterschilder
Millen – de winterschilder

Millen – de winterschilder

het weer is prima, de mensen deugen niet

bVision Photography

De vriend van mijn dochter heeft een huis gekocht in Millen, België, een kilometer of 15 van Maastricht af. Het huis was zachtjes gezegd niet in een optimale staat, maar wel met een hele lap grond en met een vrijstaande bungalow erop. Inmiddels is er al het nodige aan gedaan en komt langzaam het gezicht van het huis naar voren. Het hele weekend hebben we ons daar bezig gehouden met het schilderen van de van nieuw stucwerk voorziene woonkamer. Ofwel alle wanden en plafonds zijn voorzien van een laagje echte Histor monodek muurverf. Die is er in verschillende kleuren wit te krijgen is. Wij begonnen met wit. Echter na één twaalf liter emmer bleek dat emmer twee een andere kleur had. De pauze van een uurtje of zo werd veroorzaakt doordat de kleur wit die wij nodig hadden nergens meer voorradig was. Op slinkse wijze bij iemand anders ruilen leverde toch voldoende emmers wit op. Die anderen krijgen nu gewoon een warm witte woonkamer. Ik vond het niet eens erg dat het hele weekend aan de natte kant was.

bVision Photography

21 reacties

 1. Het weekend mocht ik werken, dus qua weer maakte het mij niet veel uit.
  Vandaag en morgen vrij en het is niet te geloven, een beetje zomer.
  En daar komt nog bij dat kleinzoon Viggo bij ons logeert. De lagere
  scholen in het zuiden hebben nog vakantie. Bij jou dus ook nog.
  Grtz Mara

  P.S. Een mooie spreuk die ik ga onthouden.

 2. de vriend van je dochter zeg je …. in Millen , ja zeg dat ken ik wel hoor, van heel dichtbij zelfs … kom daar soms langs als ik ga fietsen.
  En moest je het nog niet weten, wij Greetje hebben ze lekker ijs, in waterburcht misschien al eens iets drinken , of bij Hoeve Dewallef iets gaan eten.

  Oei , is dat misschien reclame … mag dat wel denk je 🙂

 3. Als je klust is het zeker niet erg als het een nat weekend is.
  Off topic, De Hortus is inderdaad echt klasse maar daarnaast heeft leiden nog veel heel mooie musea, zoals bv natuaralis, Oudheden, Boerhaave, Lakenhal, Sieboldhuis etc etc
  Zou me er van te voren in verdiepen als ik jou was.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.