Reisje naar Normandië – door Frank (van IkFotograag.nl)
Reisje naar Normandië – door Frank (van IkFotograag.nl)

Reisje naar Normandië – door Frank (van IkFotograag.nl)

Deze week heb ik een uitje in het verschiet naar Normandië. Georganiseerd door de personeelsvereniging van de werkgever van mijn echtgenote. Het wordt een excursiereis, dat wil zeggen, we verblijven in steeds het zelfde hotel in de plaats Ouistreham en maken vandaar uit steeds trips naar de diverse bezienswaardigheden. Op de eerste dag staat Mont Saint Michel en St Malo op het programma. We krijgen er een rondleiding met gids. Mont Saint Michel staat al heel lang op mijn verlanglijstje. We zijn in 1985 ook al in Normandië geweest, maar op de tweede dag werd toen onze auto opengebroken. Ons geld was voor een groot deel gestolen en we hadden ook geen zin meer in de vakantie. Ik had toen nog net geld genoeg over, om benzine te kopen om thuis te komen. Maar dit terzijde, nu gaan we dus die dingen bezoeken die toen niet doorgingen. De tweede dag staat in het teken van D-Day. We bezoeken de bekende stranden van de landingen, Pegasus bridge, de kunstmatige haven van Arromanches en het Amerikaanse kerkhof ‘Colleville War Cemetery’. Wie de film “Saving private Ryan” heeft gezien, weet welk ik bedoel. Op dag drie gaan we naar de steden Caen, en Bayeux. Caen was ooit de zetel van “Willem de Veroveraar”, hij was degene die in 1066 door slag bij Hastings, Engeland veroverde . In Caen bezoeken we de vesting die hij liet bouwen. In Bayeux  hebben we daarna een vrije middag, we kunnen dan zelf kiezen of we wat bezichtigen of dat het winkelen wordt. Natuurlijk moeten we nog ergens Calvados gaan proeven, daar is zo’n middag natuurlijk ook uitermate geschikt voor.

Op de laatste dag gaan we nog naar Rouen. Een stad die ook de museumstad wordt genoemd vanwege de vele vakwerkhuizen en de kathedraal met de hoogste toren van Frankrijk. Ik vermoed dat men hier dan ” kerktoren” bedoeld, want die andere toren in Parijs zal toch een ietske hoger zijn. Ik zoek het niet op in Google, ik laat me verrassen als ik daar ben. Terug in Maastricht zijn we pas rond middernacht a.s. zondag. Dus of ik om 07:00 uur maandag bij de baas weer paraat ben…. Ik denk dat het een uurke later wordt. Maar dat mag bij ons. Volgende week heb ik vast een hele serie foto’s van deze reis om te laten zien.

16 Comments

  1. Ik ben jaloers. Ik wil ook wel eens naar die streek. Lijkt me fantastisch.
    Rouen heb ik 12 jaar geleden kort bezocht met mijn ouders. Kan me de kathedraal nog wel herinneren met die cirkel (leek een doolhof) op de vloer.
    De rest is me onbekend. Of ik er ooit nog kom… dat is me een raadsel. Want mijn vriend heeft echt een hekel aan Franse mensen… tssss… principes! 🙂

  2. frank-103

    Ben daar zelf lang geleden geweest, was erg leuk! Le Mont st Michel is erg toeristisch maar je moet daar echt een keer geweest zijn. Niet vergeten een foto te maken van de pop van een parachutist in St Mere Eglise! (the longest day). St Malo (getijdecentrale) en Honfleur etc zijn allemaal erg de moeite waard!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.