Dure data – door Frank (van IkFotograag.nl)
Dure data – door Frank (van IkFotograag.nl)

Dure data – door Frank (van IkFotograag.nl)

Net terug uit Normandië heb ik nog geen tijd gehad om mijn foto’s gereed te maken voor upload. Daar kom ik nog op terug. De reis naar en door Normandië was in ieder geval geweldig.

Omdat KPN en Vodafone en waarschijnlijk/zeker ook nog een paar kleinere providers het internetten via de mobiel een stuk duurder hebben gemaakt, vinden wij van bVision.nl en IkFotograag.nl dat we onze lezers/medebloggers tegemoet moeten komen, door speciaal voor de mobielen een aparte toegang te creëren, die minder MB’s kost en daardoor ook sneller laadt, en daardoor dus ook minder kost. In Normandië had ik al vastgesteld dat de gewone site met al zijn afbeeldingen, toch wel even een hoop dure data verstuurd en dat was dan ook de aanleiding om er werk van te maken.

Sinds gisteren zijn beide sites daarom voortaan mobiel ook bereikbaar via een speciale layout die gemaakt is met het WordPress Theme Codium. Geen kopfoto’s en ander plaatjes op de voorkant van de site, alleen het begin van de pagina’s is zichtbaar. De fotootjes in de blogjes worden aangepast aan de breedte van het scherm van de mobiel. De commentaren zijn daaronder gewoon leesbaar en je kunt eventueel ook mobiel reageren. De keuze of de gewone webpagina of de mobiele wordt weergegeven wordt gemaakt met behulp van een gratis plugin voor WordPress WPTab Mobile Detector. Het installeren hiervan is een fluitje van een cent en het instellen, is niets anders dan aangeven welk systeem je met Atahualpa en welk je met een ander theme wil weergeven. Makkelijk te realiseren het stond er  in minder dan vijf minuten op.

Hieronder een paar afbeeldingen van de sites via Mobiel, helemaal onderaan een screenshot van de instellingen van WPTab Mobile Detector:

bVision.nl op mobiel
IkFotograag.nl op mobiel
WPTap Mobile Detector

13 Comments

  1. Bij wordpress.com ligt er sinds enige tijd al automatisch een thema voor mobiele apparaten over de weblogs heen. Bij sommige weblogs ervaar ik dat als een voordeel, bij andere weer niet. Grootste nadeel is dat alle blogs op elkaar lijken, omdat de persoonlijke opmaak is verdwenen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.