1953 Healey Abbott
1953 Healey Abbott

1953 Healey Abbott

bVision Photography

Donald Healey paste zijn ervaringen in de rally en racesport toe om zijn eigen bedrijf van de grond te krijgen, de Donald Healey Motor Co, Ltd, in Warwick, Engeland. Deze uit 1953 (u weet, een uitstekend bouwjaar) afkomstige Healey is waarschijnlijk uniek in zijn soort.

bVision Photography

Op het door Healey ontwikkelde onderstel met een onafhankelijke voorwiel ophanging en schroefveren rondom werd door Tickford en Abbott de carrosserie gebouwd. Aangedreven door een 2433 cm3 Riley met bovenliggende kleppen, leverde het autootje opmerkelijke prestaties. 106 PK bij 4800 toeren. Een echt racemonstertje dus. Dit is dan ook meteen de laatste echte Healey die werd gebouwd. Haeley ging vervolgens verder met de Nash-Healey en daarna verder met de Austin-Healey (sprite, MK1, MK2, MK3). Deze Healey Abbott krijgt echter een ereplaats in mijn virtuele garage.

bVision Photography

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.