De groeten uit……. door Frank

Hierbij de groeten uit een prachtig Vietnam. Voor ons nog geen herfst, maar nog lekker wat warmte. Momenteel zijn mijn vrouw en ik op rondreis door Vietnam. We doen het weer met Fox-reizen en ik moet zeggen: het is weer allemaal uitstekend geregeld en georganiseerd. Hanoi zijn we alweer voorbij en we zijn nu bijna bij de 17e breedtegraad, de vroegere grens tussen Noord en Zuid Vietnam. Het weer is lekker, af en toe een bui (warm water) en we hebben dusdanig geboft, dat het steeds droog was als we uit de bus moesten. We hebben daarbij ook nog een geweldige reisleider, en de groep mensen waarmee we reizen, dat klikt ook allemaal. Ze kunnen erg lekker koken hier in Vietnam, ze maken een redelijk lekker pilsje en last but not least de mensen zijn allemaal heel vriendelijk tegen ons. En anders dan in andere landen heb je hier nog het gevoel dat het oprecht is. We krijgen de geschiedenis van de oorlog ook verteld, nu vanuit hun gezichtspunt. Het is zo als gewoonlijk toch weer een ander verhaal als wat we destijds via de nieuwsmedia kregen.

De reis begon wel een beetje verkeerd, ’s morgens op Schiphol kwam ik er achter dat ik de verkeerde bril op had, mijn beeldschermbril, nog gauw even een adres opzoeken op de computer thuis, en toen de auto in. In het donker was me dat niet opgevallen, en eerlijk gezegd, op Schiphol vroeg mijn vrouw “waar is je andere bril” zelf merkte ik het niet eens. Ik kan met de beeldschermbril een redelijke afstand scherp zien, maar de verte is toch een beetje wazig. Op Schiphol kun je wel contactlenzen kopen maar die zijn alleen min, en natuurlijk moet ik plus hebben. Ik heb het even bij de gids hier in Vietnam geprobeerd, maar daglenzen kennen ze hier niet. Dus ik doe het er maar mee. Thuis weer naar de opticien, ik zie te goed met die bril in de verte. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Of ik volgende week wat te melden heb weet ik nog niet. Internet hebben ze hier niet overal, en op een plaats probeerden ze me via wifi eerst een virus op de PC te duwen. Hetgeen bij mij mislukte, maar bij een reisgenoot bijna mis ging.

Hieronder een paar foto’s die ik gemaakt heb tijdens een boottocht in Halong Bay. In miljoenen jaren is hier een eilandengebied ontstaan van allemaal bijzonder gevormde rotseilanden. Het zijn er wellicht enkele duizenden Tussen deze eilanden varen hééél veel rondvaartboten, omdat het zo’n groot gebied is heb je daar weinig last van.  Halong Bay staat op de werelderfgoedenlijst.

[nggallery id=18]

18 Comments

 1. Ik heb gelukkig contactlenzen, dus ken dit probleem met brillen niet zo maar lijkt me erg vervelend Frank… de foto’s die je laat zien zijn een goed begin… veel plezier in Vietnam…

 2. Ha Sjoerd,

  Wat een mooie reis, ondanks strubbelingen toch goed aan gekomen.
  Halong Bay is indrukwekkend, is daar ook geen film opgenomen? oma

 3. Ik heb altijd mijn eigen bril op. Wel zo handig, aangezien jullie geen gelijke sterkte bezitten.

 4. oei vervelend van je bril zeg.
  maar genieten doe je toch wel,
  mooie foto’s.

 5. De verhalen die mooie verhalen werken aanstekelijk. Ik heb altijd gezegd, niets voor mij, maar nu begin ik toch wel te twijfelen.

 6. Gelukkig heb je nog iets om de boel door te bekijken, je ogen zullen er ook wel wat aan wennen misschien. Fijne vakantie verder!

 7. Mooie foto’s Frank en wat een pech dat je je bril vergeten bent voor ver kijken. Zo’n geintje heeft Albert ook gehad, alleen ging hij “slechts” naar Oisterwijk op het Brabantse land naar onze kleinzoon. Ik heb toen ’s avonds terug gereden voor de veiligheid.

  Dan over jouw opmerking: “We krijgen de geschiedenis van de oorlog ook verteld, nu vanuit hun gezichtspunt. Het is zo als gewoonlijk toch weer een ander verhaal als wat we destijds via de nieuwsmedia kregen.”

  Hopelijk ben je genegen hier later op in te gaan, want die andere kant vernemen wij allebei graag van je.

  Nog een heel fijn verblijf in Vietnam toegewenst. Is heel wat anders dan Andalucia.
  Saludos
  Mara

 8. dat moer daar wel een hele belevenis zijn, geniet er maar ten volle van

 9. Ik ben een keer zonder bril weg gegaan. Das nog erger 😀

 10. Fantastische landschappen. Mooi vastgelegd!

  Groetjes,

  Gerry

 11. Warme regen … Dat lijkt mij ook wel eens wat … 🙂
  Veel plezier verder, geniet ervan!

 12. Wat een landschap daar! Prachtig zeg. 🙂
  Ai een virus dat is dan weer niet handig.. lang leve een goede virusscanner!!
  Veel plezier verder op jullie reis.

 13. erg indrukwekkend, dat halung bay!

 14. Let goed op wat je te eten krijgt ! Mijn zwager at eens vlees aan een kraampje , hij dacht dat het kalkoen was en zei “kloek kloek ?” tegen de verkoper ! De man knikte van neen en zei “Woef woef ” Zijn honger was direct over !

 15. het ziet er veelbelovend uit.
  veel piezier daar in het verre Vietnam !

 16. Met of zonder bril, dat wordt vast toch wel een schitterende vakantie.
  Geniet volop..!!

 17. Wàt een ervaring, Frank! Ik kijk al uit naar de rest van de foto’s en verhalen…Veel plezier nog! En laat je camera maar het kijkwerk doen voor je…;-)

 18. Dat is wel even wat anders dan al die regen hier!
  Beetje jammer dat je verkeerde glazen mee hebt, misschien toch maar overschakelen naar 1 bril voor altijd.
  Als dat bestaat, maar goed, nu zie je vast ook wel genoeg.

Geef een reactie