Weer groeten uit Vietnam – door Frank

De reis door Vietnam begingt zijn tol te eisen, nog een week te gaan en mijn geheugenkaartjes zijn bijna vol. Er is hier ook zo ontzettend veel te zien. Daarbij komt dat we een super-enthousiaste reisleider hebben. Want er hoef maar even wat te zien te zijn en hij laat de bus al weer stoppen. Even een fotostop heet het dan. Echt geweldig vind ik dat. Hij heeft ons dan ook, voor iedere volgende reisleider ooit, daarom bedorven waarschijnlijk. Hij maakt elke dag voor ons tot een klein avontuur, mooi toch! We hebben over het algemeen mooi weer hier, maar het heeft ook een aantal dagen heel hard geregend. Zo erg dat het water als rivieren door de straten stroomde. Wij hebben er relatief weinig last van gehad, meestal waren we net binnen of we zaten in de bus. Maar voor de boeren betekent het hard werken, want de rijst moet nu zo snel mogelijk geoogst worden. Zodra de halmen onder water komen te staan dan is alles bedorven. Het lijkt soms dat half Vietnam onder water staat.

Momenteel zijn we in Nha Trang. Een plaats die zich aan het ontwikkelen is als het “Marbella” van Vietnam. Het ene hoogbouw hotel naast het andere. En nieuwe worden nog steeds bijgebouwd. Ik hoop dat dit de plaatselijke bevolking niet “verpest”, maar ik ben er bang voor. Morgen gaan we verder via “highway one” naar Phan Tiet. Mijn broer die ook bij ons is, houdt op zijn weblog “Pictureshow.nl” vrijwel dagelijks een kort reisverslag bij. Hij heeft er ook veel meer foto’s bij staan. Volgende week geen verslag van mij, dan zijn we met de terugreis naar Nederland bezig.

Hieronder weer een serie foto’s van onze reis: op de laatste foto zie je dat ze mij ook in zo’n korfbootje hebben gekregen. Als je er eenmaal inzit valt het best mee.

[singlepic id=112 w=400 float=center]

[singlepic id=113 w=400 float=center]

[singlepic id=114 w=400 float=center]

[singlepic id=115 w=400 float=center]

[singlepic id=116 w=400 float=center]

 

16 Comments

 1. Goh wat n belevenis, moet echt wel n indrukwekkende reis geweest zijn !

 2. Kan me zo voorstellen dat je geheugenkaartjes vol raken, want ik zou ook alles willen vastleggen… Leuke foto’s die je laat zien…

 3. Ha Frank,

  Lijkt me echt een avontuur, zeker met een gedreven reisleider.
  Maar geheugenkaartje verkopen ze daar ook, denk ik.
  als je zo drijft in een mand is het net of je in de grote kookpot zit. oma

 4. NOg een weekje. Mmmmmm dat is toch wel te doen.. met je kaartjes.
  Geniet er nog even van.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Hihi als iedereen dat doet, dan jij dus ook maar!
  Hopelijk ga je het redden met je kaartjes!

 6. Een prachtig land, waar velen misbruik van maken, Dat is wel jammer.

 7. Het lijkt me een machtig mooi land!
  Jammer van die extreme weersomstandigheden, zoiets gun je niemand.

 8. Ik sluit me bij Sjoerd aan 😀

 9. Lijkt me een bijzondere ervaring om in zo’n korfje te zitten …
  Veel plezier verder daarginds!

 10. Dit is vast een voorproefje die we van je krijgen. Mooie foto’s en je probleem met je kaartjes kennen we uit het verleden. Had je niet een klein notebookje mee kunnen nemen om je foto’s regelmatig weg te schrijven? Dat Nha Trang misschien het Marbella van Vietnam wordt hou je niet tegen. De nog steeds ‘arme’ bevolking wil wat verdienen en dat gaat meestal ten kosten van veel authentieke zaken. Nog een fijne week toegewenst Frank en we zijn benieuwd naar je foto’s. Later te bekijken in een Picasa album? Groeten Albert & Mara

  • Uiteraard zijn de foto’s op een minilaptop gebackupped, maar harde schijven hebben bewegende delen, geheugenkaartjes niet. Maar ik heb een stick kunnen lenen van mijn broer. De foto’s komen over een paar weken ook online. Gewoon via mijn eigen website.

 11. lijkt me wel tof in zo’n bootje , dat zie je hier bij ons toch niet

 12. Goh, dat dat blijft drijven…

 13. Hele mooie foto’s al. Ben benieuwd naar de rest 😀

 14. Zou toch eens willen een rijstplant zien voor hij geoogst wordt ! Zien ze altijd planten

 15. Geniet nog volop van de laatste week..!!

Geef een reactie