Wereldwonderen – door Frank

Wereldwonderen – door Frank

De reis terug uit Vietnam is voorspoedig en vooral langdurig verlopen, het is een behoorlijk eind daar naar toe en ook terug natuurlijk. Inmiddels ben ik weer aan het werk, sparen voor de volgende reis dan maar weer. Deze keer ben ik met pakweg 2300 foto’s thuis gekomen. Dat is een relatief klein getal, in onze reisgroep zaten mensen die er veel meer hadden, zelfs meer dan het dubbele van mij. Maar het was echt geen wedstrijd wie de meeste foto’s maakt, je ziet wat moois en wil het delen met anderen, dus druk je op de ontspanner. Sommige mensen zien nou eenmaal meer als anderen. Voorlopig ben ik nog wel even bezig met mijn foto’s uitzoeken. Binnenkort publiceer ik hier een selectie er uit. Wellicht dat ik de komende tijd ook nog wel wat zal schrijven over mijn ervaringen in Vietnam, maar dat laat ik nog even bezinken.

Waar ik tijdens de terugreis ook helemaal van onder de indruk was, was dat ik in Hongkong op het vliegveld via Internet zomaar kon chatten met een nichtje van ons in Nederland. Allebei ook nog een draadloos, want beiden uiteinden waren Wifi. Het lijkt allemaal maar heel gewoon, maar persoonlijk vind ik het Internet een van de wereldwonderen. Een paar jaar geleden heeft men de wereldwonderen opnieuw vastgesteld, allemaal zaken, ooit door mensenhanden gemaakt (hieronder een afbeelding waar ze allemaal op staan) en ze zijn zeker allemaal heel bijzonder.

wonderen van de wereld

Maar het Internet is iets wat gebouwd is door miljoenen mensen van over de hele wereld, wij bloggers dragen er dagelijks ons steentje aan bij. Het is een bouwwerk wat wereldomvattend is, niet tastbaar maar wel voelbaar en het groeit nog dagelijks. Voor mij is dit echt het achtste wereldwonder. Het grootste bouwwerk ooit door mensenhanden gemaakt. We gebruiken het vrijwel allemaal dagelijks. We vinden het maar heel gewoon, net als water uit de kraan. Hetgeen in sommige landen ook als een wonder wordt gezien. Een bouwwerk wat zijn gelijke niet kent.  Hieronder op de afbeelding heel mooi in beeld gebracht.

18 Comments

 1. salty

  …. ik vind een grassprietje al een wonder, laat staan al die andere mooie dingen die er in de wereld zijn. Schoonheid en wonderen zijn overal: je moet het/ze alleen wel willen zien 😉

 2. Onvoorstelbaar Frank dat je 2300 foto’s gemaakt hebt. Hoeveel zouden het er zijn geweest als we nog gewoon het filmrolletje gehad zouden hebben met 36 opnames???
  Ik ben benieuwd naar je foto’s, vooral de vergezichten, minder naar personen. Misschien eens te bekijken in een Picasa web album. Zou leuk zijn. Nog treinen gefotografeerd?
  En waar zouden we zijn zonder internet. Op onze 5-daagse rondreis door Andalucia (voor foto’s zie onze weblog) regelmatig gebruik gemaakt van dit medium.
  Adios Frank
  Saludos
  Albert

 3. Lang leve het internet!
  Voorheen was het opzoeken in boeken, en dan maar hopen dat het er in stond.
  En nu, even google en woppa.
  En met muziek net zo, en even in Zweden kijken kan ook zo.

  Internet brengt de wereld thuis!

 4. frank-103

  ik vind die gebouwen heel arbitrair, soms zie je in frankrijk kastelen op rotsen gebouwd waar je nauwelijks kan komen, dat is minstens zo knap als dat rare beeld in Brazilië. Gelukkig kunnen we daar op internet over van gedachten wisselen!

 5. Het internet heeft een enorme revolutie teweeg gebracht ! Denk maar heden te dage aan de Arabische wereld ! Zij zien nu wat vrijheid is …
  Ook zit er veel ongewenste ” stront” op het internet , op alle gebied wat Ollie ook vandaag heeft meegemaakt ! Jammer !

 6. Als je bedenkt hoe het internet geëvolueerd is in pakweg 15 jaar dan sta je daar toch eens bij stil.
  Net zoals leven zonder gsm is leven zonder internet ondenkbaar geworden.

  Ik ben benieuw naar de verslagen van je avonturen.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: