Zomer, Winter, Wielen, Station, Hoensbroek

bVision Photography

Naar aanleiding van een paar verzoeken plaats ik vandaag twee foto’s die ik gisteren heb gemaakt op het station, nou ja station, van Hoensbroek. Het mooie oude gebouw is gesloopt en alleen twee wachthokjes zijn nog over. Als grap staan ze nu in een kubus, ik was toch lekker vrij gisteren en vandaag en morgen en heb wat met fotosjop gespeeld, maar als u op de foto klikt staan ze netjes zoals u gewend bent van mij. De foto’s waren niet gemaakt als ik niet een paar nieuwe winterbanden onder de auto had laten leggen. Dat duurde een uurtje en in dat uur ben ik een rondje gaan lopen in de omgeving en verzeilde zo op het station. De banden onder mijn auto zouden nog wel de winter doorkomen, maar als je in de grensstreek woont en regelmatig per ongeluk in Duitsland uitkomt om een Erdinger te drinken, ben je verplicht om van die slofjes aan te schaffen voor je auto. En dat voorkomt dat ik mijn zomerbanden volgend jaar moet vervangen (keuring gaat met de winterslofjes…). Zo verdien ik er ook nog wat aan, in de zomer op slicks en in de winter goed geProfiled. En u denkt nu al… zekers, de griepspuit zit er ook al in, dus ik ben helemaal klaar voor de voorspelde barre winterse omstandigheden. Al geloof ik daar helemaal niets van, het weer van de dag erop kunnen ze niet eens voorspellen, laat staan van over enkele maanden.

bVision Photography

19 Comments

 1. is het al bijna voorjaar?
  daar kijk ik naar uit
  😉
  foto’s zijn zoals altijd weer cute

 2. Muchos Gracias Sjoerd voor deze log. Je hebt me als treinenliefhebber weer bijzonder blij gemaakt, want station Hoensbroek is niet vlakbij de deur. Als je ze in groot formaat aan me wilt mailen, zou helemaal te gek zijn. Uitsluitend voor gebruik op eigen computer. Bij voorbaat dank.
  Saludos
  Albert

 3. Ha Sjoerd,

  Zo heeft een nadeel weer en voordeel en kunnen wij de wachthokjes zien.
  Het station is net een bushalte.
  Hier geen winterbanden, we rijden haast niet in de auto en zeker niet in Duidtsland in de winter. oma

  ot, de jongste hond ik het actiefst, Snuf moet wel mee doen

 4. Kijk, als we een strenge winter krijgen had die gelijk en mag die de zomer voorspellen.
  Maar als het gekwakkel wordt hoor je er nooit meer wat van.

  ik heb een jeep, met speciale jeepbanden, die kunnen in de zomer en in de winter, dat scheelt!

 5. Ik moet het ook eerst nog zien of we echt zo’n strenge winter krijgen, volgens mij heb ik het al eens eerder gehoord.

 6. Nou, die tweede opname getuigt wel van leeuwenmoed bij de fotograaf, die zo met zijn rug naar achterop komend treinverkeer de sporen van en naar Heerlen vastlegde.

 7. Deze foto’s kloppen niet. Ik zie duidelijk een gerekte treinstel. Of toch toe aan een nieuwe bril?

 8. ik hoop nog steeds op die global warming, de barbeknoei staat nog in de tuin!

 9. We zien wel wat de winter gaat brengen. Ik ben wel een fan van winterbanden. 😀

 10. Ook hier de winter bandjes onder… 🙂
  Wel zo fijn!
  Al waren mijn zomerbanden in de sneeuw ook prima.

 11. dus als het een strenge zou worden (ik hoop van niet) dan hoef jij er niet voor te vrezen

 12. Jij woont toch op een helling? Ik zou niet bezuinigen op banden.

 13. In de voorgaande sneeuwrijke winters hebben wij voor het eerst winterbanden onder onze auto laten monteren. Dat is goed bevallen, daarom moeten ze er over een maandje maar weer onder.

 14. Leuk effect met die kubus

 15. Hier komt de zon tevoorschijn, het wordt goed vandaag. Ik weet niet of ze dat verspeld hebben 😉 Van mij mag de winter nog even wegblijven.

 16. Ik haal geen griepprik en ik doe niet aan winterbanden. Ben ik lekker snel klaar.

 17. dag na dag zien welk weer het wordt.
  mooie foto’s van dat stationnetje.

 18. Goed zo klaar voor de strenge winter die de Engelsen voorspellen.
  Beter goed voorbereid, dan kan het altijd meevallen toch.
  Geniet maar van je vrije dagen.
  Veel plezier.

 19. Voor het moment staat de zon op zijn laagste stand in zijn cyclus , maar de astronomen willen daarvoor niet zeggen dat we een harde winter kunnen voorspellen ! Vandaag verwachtte men veel zon en geen regen . En nu is het aan het water gieten 🙁

Geef een reactie