Zomer, Winter, Wielen, Station, Hoensbroek
Zomer, Winter, Wielen, Station, Hoensbroek

Zomer, Winter, Wielen, Station, Hoensbroek

bVision Photography

Naar aanleiding van een paar verzoeken plaats ik vandaag twee foto’s die ik gisteren heb gemaakt op het station, nou ja station, van Hoensbroek. Het mooie oude gebouw is gesloopt en alleen twee wachthokjes zijn nog over. Als grap staan ze nu in een kubus, ik was toch lekker vrij gisteren en vandaag en morgen en heb wat met fotosjop gespeeld, maar als u op de foto klikt staan ze netjes zoals u gewend bent van mij. De foto’s waren niet gemaakt als ik niet een paar nieuwe winterbanden onder de auto had laten leggen. Dat duurde een uurtje en in dat uur ben ik een rondje gaan lopen in de omgeving en verzeilde zo op het station. De banden onder mijn auto zouden nog wel de winter doorkomen, maar als je in de grensstreek woont en regelmatig per ongeluk in Duitsland uitkomt om een Erdinger te drinken, ben je verplicht om van die slofjes aan te schaffen voor je auto. En dat voorkomt dat ik mijn zomerbanden volgend jaar moet vervangen (keuring gaat met de winterslofjes…). Zo verdien ik er ook nog wat aan, in de zomer op slicks en in de winter goed geProfiled. En u denkt nu al… zekers, de griepspuit zit er ook al in, dus ik ben helemaal klaar voor de voorspelde barre winterse omstandigheden. Al geloof ik daar helemaal niets van, het weer van de dag erop kunnen ze niet eens voorspellen, laat staan van over enkele maanden.

bVision Photography

19 Comments

 1. Muchos Gracias Sjoerd voor deze log. Je hebt me als treinenliefhebber weer bijzonder blij gemaakt, want station Hoensbroek is niet vlakbij de deur. Als je ze in groot formaat aan me wilt mailen, zou helemaal te gek zijn. Uitsluitend voor gebruik op eigen computer. Bij voorbaat dank.
  Saludos
  Albert

 2. oma

  Ha Sjoerd,

  Zo heeft een nadeel weer en voordeel en kunnen wij de wachthokjes zien.
  Het station is net een bushalte.
  Hier geen winterbanden, we rijden haast niet in de auto en zeker niet in Duidtsland in de winter. oma

  ot, de jongste hond ik het actiefst, Snuf moet wel mee doen

 3. Kijk, als we een strenge winter krijgen had die gelijk en mag die de zomer voorspellen.
  Maar als het gekwakkel wordt hoor je er nooit meer wat van.

  ik heb een jeep, met speciale jeepbanden, die kunnen in de zomer en in de winter, dat scheelt!

 4. Voor het moment staat de zon op zijn laagste stand in zijn cyclus , maar de astronomen willen daarvoor niet zeggen dat we een harde winter kunnen voorspellen ! Vandaag verwachtte men veel zon en geen regen . En nu is het aan het water gieten 🙁

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.